Jouw dating dresscode: What to wear op welke date?

Wat je aanhebt tijdens een date is belangrijk. Niet alleen om je date te verblinden, maar ook om jezelf goed te voelen en zelfvertrouwen uit te stralen. Lees wat je naar welke plek het beste kunt dragen! Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Lexa, de bekendste datingsite van ons land. Meer info over hun werkwijze lees je op hun review-pagina.

Dinner Date

kleding eerste dateGa je chique dineren? Ga dan voor de ‘nieuwslezer-stijl’, oftewel alles boven het middel is belangrijk! Focus op je bovenlijf, aangezien de rest onder de tafel verstopt zal zitten.

Mannen, hoe mooi het ook staat, een wit of lichtgekleurd shirt is nu niet zo’n goed idee. Een ongeluk met een spaghettisliert zit in een klein hoekje en betekent wel meteen het einde van je strakke date-look!
Dames, probeer zijn blik te vangen en zijn ogen af en toe van het menu te trekken door een subtiel decolleté met een mooie watervalkraag of v-hals, maar houd het smaakvol. Draag er een grote ketting of goede oorbellen bij om hem omver te blazen.

Schoentechnisch kun je bij deze gelegenheid voor je hoogste palen gaan, aangezien je toch voor het overgrote deel van de avond op een stoel zit. Denk wel even aan de lengte van de man, zodat je niet boven hem uit torent.

Picknick in het Park

Vertrouw nooit op de Hollandse blauwe luchten als je je aankleedt voor een buiten-date. Laagjes zijn hét antwoord als je niet wilt liggen rillen of juist zit te transpireren terwijl je je moet focussen op het eten van aardbeien met bubbels. Kies lichte kledingstukken die je makkelijk aan en weer uit kunt doen. Dames kunnen makkelijk opwaaiende kleding beter niet aantrekken. Marilyn kon het hebben, maar veel vaker is het minder charmant als dat gebeurt.

Zeuren over dat je kleding niet vies mag worden is niet slim en maakt jou als date niet leuker. Laat je witte jeans of je favoriete chique dingetjes vooral thuis als je gek zou worden als er een grasvlekje op zou komen.

Bowlen

Één heel belangrijk ding om in gedachten te houden bij een bowl-date: die afschuwelijke schoenen. Als je daar alleen maar zwart bij draagt, zullen alleen de schoenen gezien worden. Beter draag je daarboven dus wat andere heftige kleuren, volledig in stijl met de color-blocking trend!

Een strike gooien doe je beter niet in korte rokjes of jurkjes. Draag praktische dingen zoals een lekkere jeans, broek of short. En vergeet niet thuis te testen wat er gebeurt als je bukt.. Voor mannen geldt op een bowl-date ook dat een te strakke broek niet werkt. Je gaat niet van haar winnen als je nauwelijks een aanloopje kunt nemen zonder dat er daarna herstelreparaties nodig zijn!

Meeting the family

Ietwat degelijk en stijlvol is het devies als je de ouders gaat ontmoeten: dit is het moment om net dat beetje extra moeite te steken in je date en diens ouders. Dames, zoek een verfijnd retro setje uit met vrouwelijke, chique en elegante details. Niet te verwarren met kantoorpakjes overigens. Rokjes en jurkjes op knielengte zijn ook perfect en voorkom teveel bloot om een hartaanval bij zijn vader te voorkomen.

Mannen kunnen prima voor de dag komen in jeans of een mooie chino met een vers, gestreken overhemd. Een blazer maakt elke outfit meteen een stuk netter. Zorg dat je schoenen schoon zijn, glimlach vriendelijk en neem sowieso bloemen voor haar moeder mee.

In the Club

Laat je bikini-outfit voor wat het is en laat neon in de kast hangen voor je volgende eighties feestje.
Vermijd zweterige stofjes zoals polyester en nylon als je naar warme, vochtige locaties gaat om te voorkomen dat je met nare zweetplekken de avond door moet. Leer kan dan wel goed scoren op de catwalk momenteel, maar als je het overdrijft kán het zijn dat het lijkt alsof je in de verkeerde soort club terecht bent gekomen…

Dames kiezen beter voor een iets lager hakje als het bedoeling is dat er gedanst wordt. Kies voor een paar dat al eerder gebruikt is voor dat doel zodat je niet met pijnlijke voeten (en een pijnlijke uitdrukking op je gezicht) de dansvloer moet bedwingen.

Mannenschoeisel kan van invloed zijn op het wel of niet binnen komen bij een club, dus check van tevoren de dresscode van een club voordat je je schoenen aantrekt. Is het je nu duidelijk wat je aan moet trekken, en mist alleen nog de date zelf? Try Lexa, als je eens wil internetdaten.

Zelf andere ervaringen met kledingkeuzes bij een eerste date? Wel eens gedate met iemand die totaal geen zorg aan zijn of haar kleding had besteed? Laat het ons weten in de comment!

c-date banner

Plaats een reactie