Heb je geen relatie? De voordelen van Single zijn!

Er zijn van die mensen die haast medelijden met je krijgen wanneer ze horen dat je single bent. Ze denken dat mensen die geen relatie hebben ongelukkig zijn en op zoek zijn naar een maatje. Niets is minder waar! Single zijn is leuk en heeft ontzettend veel voordelen. Lexa, de grootste dating website van Nederland, zette de positieve kanten van het vrijgezellenleven op een rijtje:

 • Je hebt niets te maken met opdringerige schoonouders. Je hoeft geen act op te voeren wanneer je bij hen thuis komt en je kunt altijd lekker jezelf zijn!
 • Je ziet je vrienden vaker. Bij stelletjes merk je dat zodra er een relatie om de hoek komt kijken, de vrienden het onderspit delven. Daar heb jij nu geen last van, jouw vrienden komen op de eerste plek.
 • Je kunt precies doen waar je zelf zin in hebt. Laat thuiskomen, uit eten, je hoeft geen verantwoording af te leggen aan iemand.
 • Heb je zin om te daten? Dan doe je dat lekker! Je mag daten met wie en wanneer jij zelf wilt.
 • Je hoeft geen kritiek te verwachten op de dingen die jij doet op jouw manier.
 • Je kunt elke dag kiezen wat je gaat eten, en geen rekening te houden met vreemde eetwensen.
 • Single zijn geeft in zijn algemeenheid enorme vrijheden.
 • Je hoeft geen spullen op te ruimen van jouw vriend/vriendin die alles in huis laat slingeren en niets opruimt. Geen irritaties dus!

Single zijn

Single zijn wordt ook veel meer geaccepteerd; je bent niet meer ‘zielig’ als je alleen bent en zowel mannen als vrouwen zijn minder bang “alleen over te blijven”. De term ‘Happy Singles’ heeft niet voor niets haar intrede gedaan. Toch liever een relatie? Single reizen zijn een goede mogelijkheid om nieuwe vrijgezellen tegen te komen.

Ervaar jij als single nog andere voordelen van het vrijgezelle bestaan? Dan is het leuk als je die achterlaat in de commentsectie. Ook als je single zijn eigenlijk heel lastig vind lezen we graag waarom!

c-date banner

1 gedachte over “Heb je geen relatie? De voordelen van Single zijn!”

 1. Single zijn heeft zeker veel voordelen ! Na een jaar slaat snel de sleur toe in een relatie die toch al niet zo stevig was. Een ander belangrijk voordeel is dat je met een open blik naar de wereld kunt blijven kijken. Als single denk je vaker na over meer mensen dan alleen je partner en kun je voor meer mensen iets betekenen.

  Dat je als single dan soms even ‘droog’ staat, moet je voor lief nemen. Want daar doe je het toch niet alleen voor? Is de maatschappij al klaar om anders tegen relaties aan te kijken? Dit betekent niet dat ik een voorstander ben van vele vluchtige contacten; dit levert alleen maar een kater op. Kunnen mannen en vrouwen of m/m en v/v een goede contact met elkaar hebben zonder dat er sex bij moet komen kijken?

  Iedere vrouw is uniek; iedere man ook. Ook denk ik dat mannen en vrouwen beter voor elkaar kunnen kiezen wanneer ze een tijdje samen leuke dingen en ervaringen met elkaar opdoen; zonder dat er lichamelijk (seksueel) contact is.

Plaats een reactie