Een kwart van de vrouwen knuffelt liever niet publiek

Vijfentwintig procent van de dames wil geen publieke tekenen van affectie! Volgens Hollywood-films dient een man er alles aan te doen om zijn liefde voor een vrouw te tonen. Uit een onderzoek blijkt echter dat dit niet strookt met het echte leven. Een vierde van de dames houdt er niet van om hun liefde in het openbaar te tonen

Laat dat handjes vasthouden op straat dus maar zitten en knuffelen hoeft ook niet. Tien procent van de vrouwen vindt het helemaal niet kunnen dat hun partner veel affectie toont als er andere mensen in de buurt zijn en voor hen kan dit zelfs een reden zijn om de relatie stop te zetten.

14 februari

MSN deed een enquête bij tweeduizend mensen. Zestig procent van de deelnemers vinden dat Valentijn geen speciale dag is en ze vinden ook dat er op die dag niet meer liefde getoond moet worden dan op een andere dag. Tracey Cox, relatie-experte, wijt dit vooral aan de commercialiteit van Valentijnsdag. “Het draait meer om cadeautjes dan om het echt tonen van liefde.”

Onbeschikbaar

“Er zijn verschillende redenen om je liefde in het openbaar te tonen. Het gaat niet steeds om een natuurlijk verlangen. Er zijn aanrakingen die er voor zorgen dat je gerust gesteld wordt. Andere aanrakingen dienen om je onzekerheid te verbergen en om aan te geven dat je geliefde niet langer op de markt is. Het dient dus als een soort afweersysteem voor eventuele rivalen.” Men laat zien: deze dame (of heer) is niet beschikbaar.

Storend gedrag

Iets minder dan dertig procent vindt het ook storend dat mensen in het openbaar hun liefde tonen. Dit wordt vaak veroorzaakt door het feit dat de knuffelende stelletjes de mindere punten in je eigen relatie benadrukken. Tracey Cox: “Wil je eigen geliefde nooit zoenen of knuffelen als je bij anderen bent en de geliefde van je beste (vriend)in wel, dan voelt je eigen relatie veel kouder aan.”

Wat mag je zeker niet doen en waar?

Hand in hand lopen staat op de tiende plaats in het lijstje met onaanvaardbare vormen van publieke affectie. Iets hogerop staat de arm rond de middel of rond de schouder en helemaal bovenaan het lijstje staan een tongzoen en extreem aan elkaar kleven. Bij onderzoek naar de plaatsen waar het echt niet kan staat het werk op de eerste plaats, gevolgd door de fitness en het zwembad. Helemaal onderaan het lijstje staat een nachtclub.

EN jij, knuffel jij graag in het openbaar of vind je dat meer iets voor de huis- of slaapkamer? Stoor je je aan kleffe stelletjes op straat? We lezen je mening graag terug!

c-date banner

Plaats een reactie