Hoe ziet mijn ideale partner eruit? Onderzoek van Match.com

Als we op zoek gaan naar een partner zou je denken dat we in ons achterhoofd toch een beeld scheppen van de eigenschappen die hij of zij moet bezitten. Uit onderzoek blijkt nu dat bijna de helft van de vrouwen en mannen in Nederland, die momenteel een relatie hebben, geen idee hadden waar ze precies naar op zoek waren. Match.com, de site die op zoek gaat naar een perfecte match, ontwikkelde een persoonlijkheidstest om te zien wie er bij je past en tot je verbazing kan dit wel eens een heel ander type zijn dan waar je normaal op valt. 1 op de 5 singles belandt uiteindelijk in een relatie met type dat totaal niet aan droombeeld voldoet

Het ideaalbeeld

prins op het witte paard
Prins op het witte paard: sprookje of realiteit?

Nederlanders hebben niet echt een beeld van het type waarvoor zij vallen. Ongeveer 37 procent van de ondervraagde Nederlanders verklaren dat de partner waar ze mee samen zijn sterk lijkt op het ideaalbeeld dat zij in gedachten hadden. Iets meer dan 40 procent vertelt ons echter dat ze helemaal geen idee hebben over hoe hun partner er moet uitzien.

Vaak gebeurt het ook dat je bij een persoon terecht komt die helemaal niet lijkt op het beeld dat je voor ogen had. Dit is het geval bij ongeveer 20 procent van de vrouwen en mannen die deelnamen aan het onderzoek.

Een goed gevoel voor humor is veruit de belangrijkste eigenschap waar we naar op zoek gaan. Een lekkere geur en mooie voeten zijn voorbeelden van andere unieke kenmerken.

 

 

Uiterlijk minder belangrijk als we ouder worden

Als we ouder worden, veranderen onze eisen voor een partner. Onze eigen leeftijd bepaalt wat we belangrijk vinden op dat specifieke moment. Bij jongere ondervraagde vrouwen en mannen speelt uiterlijk een uiterst belangrijke rol. Als we een beetje ouder zijn, vinden we vooral dat de gemeenschappelijke interesses en het karakter een grote rol spelen. Mannen, ongeveer 16 %,  geven nog wel toe dat het uiterlijk doorslaggevend kan zijn bij het kiezen van een partner. Bij ongeveer 5 % van de vrouwen is dit ook het geval maar voor de meeste vrouwen is geld (zie ook dit artikel) en een goede carrière een van de top eigenschappen van een partner. Wat betreft die carrière: sommige beroepen zijn beduidend meer in trek dan andere beroepen.Dé prins op het witte paard is een onmogelijke opgave, zo beseffen vele dames tegenwoordig.

“Natuurlijk speelt uiterlijk een rol bij de partnerselectie. Van het grootste belang is echter de ‘klik’. Als deze er is, vergeet je in een oogwenk al die ideale eigenschappen die je in gedachten had voor je partner. Indien er voldoende aantrekkingskracht is, een zelfde gevoel voor humor en je interessegebieden samenvallen kun je al ver komen.” zegt Rhijja Jansen, dating- en relatie-deskundige van Match. Dit onderzoekje is gedaan onder ruim 500 relatie-gebonden respondenten in de leeftijdscategorie van 25 tot 55 jaar.

De persoonlijkheidstest

Match.com is sinds januari 2011 actief in Nederland. Daarvoor groeide deze site al uit tot de datingsite met de meeste succesverhalen in Scandinavië, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. De site is ook in Zwitserland, Frankrijk, Portugal en België actief. In ons land werkt het bedrijf onder de naam Lexamore; het meer uitgebreide zusje van Lexa.

Je zoektocht naar een partner wordt door Match.com aangezien als een serieuze zaak en creëerde een unieke persoonlijkheidstest om de ideale match te vinden voor vrijgezellen. Er wordt een gedetailleerde beschrijving gegeven van de persoonlijkheid van de single en een uniek en gedetailleerd profiel opgesteld van de ideale partner. Met behulp van deze resultaten zorgt Match.com ervoor dat eventuele partners elkaar probleemloos kunnen vinden. Andere datingsites die gebruik maken van een persoonlijkheidstest zijn Parship en Be2.

c-date banner

Plaats een reactie