Gezonder leven staat bovenaan het prioriteitenlijstje van singles

En, hoe is het met jouw goede voornemens gesteld, nu we de eerste maand van 2013 achter ons hebben liggen? Heb je je goede bedoelingen vol kunnen houden of is er na een week (zoals bij zo velen) al weer de klad in gekomen?

gezond etenBij een kleine helft van de Nederlandse vrijgezellen staat ‘gezonder gaan leven’ bovenaan op hun prioriteitenlijst in het nieuwe jaar. Vooral de leeftijdscategorie 18 tot 34 jaar vindt dat er best wat gezonder geleegd mag worden. Lexa.nl, een datingsite, gaf de opdracht aan TNS Sofres om een onderzoek uit te voeren over goede voornemens. Een groot deel van de vrijgezelle dames kiest er bijvoorbeeld voor om in het nieuwe jaar vaker te ontspannen en wat overtollige kilo’s kwijt te spelen. Ook het beperken van het alcoholgebruik vindt men belangrijk, al zijn juist gebonden Nederlanders hier in vrij tolerant ten opzichte van elkaar.

Ook stoppen met roken staat bij veel alleenstaanden hoog op het verlanglijstje. Misschien dat een echte vriend of vriendin helpt bij het afscheid nemen van het tabaksvriendje? Ongeveer 30 % deelnemers beweert geen plannen te maken bij de start van het nieuwe jaar. Overigens bleek uit onderzoek van eDarling al dat singles niet ongezonder leven dan mensen in een relatie. Wel hebben relaties een positieve invloed op de psychologische gezondheid.

Financieel verantwoord leven

De vrijgezellen in de leeftijdscategorie 18 tot 34 jaar willen dit jaar hun leven graag een andere wending geven. Vijfentwintig procent van de 1500 deelnemers wil gaan beknibbelen omwille van de crisis. Net omdat zo vele singles het nu zo zwaar hebben financieel, maar ook vooral uit voorzorg: wat staat ons nog te wachten deze crisis? Financieel verantwoord leven is een van de voornemens die veel genoemd werden.

Meer plezier in het leven

Minder geld uitgeven dus, maar wel plezier hebben: Een groot aantal deelnemers wil meer fun in zijn/haar leven en wil hier ook meer tijd voor maken. Daar hoort voor 20 % onder hen bij dat ze vaker bij vrienden willen zijn. Meer bewegen en een gezond eetpatroon scoort ook heel hoog. De 35- tot 49-jarigen vinden dit soort resoluties niet zo belangrijk als jongere deelnemers. Wat opvalt is dat vrijgezelle ouders aangeven dat ze wat meer tijd willen voor zichzelf. Vijfentwintig procent wil meer aandacht geven aan de kids, het gezin en de familie en dit gaan ze doen door bijvoorbeeld minder voor de televisie te zitten.

Wat waren jouw goede voornemens en hoe staat het er mee? Veel singles gaan in december en januari op zoek naar een nieuwe relatie; datingsites hebben het in die periode extra druk. Of ben je zo iemand die het veranderen van levensstijl precies op 1 januari maar onzin vindt?

c-date banner

Plaats een reactie