December en januari drukke periode voor datingsites

Singles weten vooral in december en januari de weg naar de verschillende online datingsites te vinden. Vooral de start van het nieuwe jaar beweegt veel mensen tot het zoeken van een nieuwe partner. Voor sommigen is dit “een goed voornemen” maar ook het gemis van een partner gedurende de afgelopen feestdagen zorgt er voor dat velen de zoektocht hervatten. Veel singles geven namelijk aan het ontbreken van een partner tijdens deze dagen extra te voelen.
kerstboomDit blijkt uit een artikel dat onlangs verscheen in dagblad Trouw. De grote datingsites als Lexa en Parship zien hun bezoekersaantallen in de eerste maand van het nieuwe jaar met ruim één vijfde stijgen. Ook worden er onder de (reeds bestaande) leden in deze periode meer berichtjes over en weer verstuurd. Veel alleenstaanden vieren de feestdagen “in hun eentje” bleek onder meer uit een enquête van Parship. Vooral jongeren zien het missen van een vaste vriend of vriendin gedurende deze dagen als een groot gemis.

Niet alleen zorgt het extra aantal nieuwe leden voor extra drukte voor de dating klantenservices, ook reeds bestaande leden zullen door de kerstdagen meer van hun lidmaatschap gebruik gaan maken. Ook dit leidt tot meer klachten, opmerkingen en andere helpdeskberichten.

Dalende advertentiekosten

De piek in januari wat betreft nieuwe leden moet niet alleen gezocht worden in de groeiende wens naar een partner, ook adverteren datingsites in januari weer meer op onder andere radio en televisie. Waar in de decembermaand de advertentiekosten zeer hoog liggen (denk aan advertenties voor cadeaus) zijn deze in januari een stuk lager. De aanwas wordt mede hier door ook groter. Verder hebben veel mensen na de drukke decembermaand weer meer tijd voor andere activiteiten.

NRC Next columniste Renske de Greef besteedde een column aan “de holidate”, een date die singles regelen om mee te nemen naar de festiviteiten tijdens de feestdagen. Je kunt de column over holidates op het NRC Next blog lezen.

Voor de singles: voel jij je extra eenzaam tijdens kerst en Oud & Nieuw, en doe je de maand er op extra je best een nieuwe relatie te vinden?

c-date banner

2 gedachten over “December en januari drukke periode voor datingsites”

  1. Als gevolg van de alle ontmoetingen in 2011 plaats hebben gevonden en een laagdrempelige mogelijkheid voor een ieder die een ander nog wilt ontmoeten, is het misschien een gaaf idee om een avond te organiseren voor alle leden en vrienden van uw site.
    Het lijkt me waanzinnig leuk om dit voor u te mogen organiseren.

Plaats een reactie