De Liefdesmarkt; handboek

Het is al jaren zo: de meeste mensen gaan uit elkaar in de maanden januari en februari – zo wijzen cijfers van echtscheidingsadvocaten en TNS NIPO uit. Iedereen heeft lang genoeg op elkaars lip gezeten met Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw.

Voor een groot aantal mensen is dat veel te veel. ‘Zo werkt de liefde nu eenmaal,’ aldus Renzo Verwer, auteur van het boek De Liefdesmarkt (Compaan Uitgevers, 2011). ‘Die zoveel geprezen feestdagen zijn volledig seksloos. Iedereen zit in zijn mooiste pak of haar leukste jurkje de schijn van romantiek op te houden. Kijk naar de prachtige foto’s in de bladen. Maar alle erotiek en lust is verdwenen.’ Verwer stelt dat er slechts één mogelijkheid is om je relatie te redden: ‘Meer seks tijdens de feestdagen.’

De auteur: “Met kerst is hun relatie het laatste waar mensen mee bezig zijn – alle aandacht gaat uit naar familie. Stop met de hazenbouten en oliebollen en breng de feestdagen in bed door. Stop met al die familie-afspraken en schenk aandacht aan je relatie. Nog een stuk gezonder ook.

En als je single bent, prijs je dan gelukkig. Want na de feestdagen wordt de liefdesmarkt overstroomd door partners uit gestrande relaties. Haha. Op naar Valentijnsdag.’

Mannelijke benadering

Renzo Verwer schreef “De Liefdesmarkt” (Compaan uitgevers, 2011). Hij stelt dat de liefde vaak te vrouwelijk benaderd wordt vanuit romantisch oogpunt. Vanuit het idee ‘verliefdheid’ en ‘eeuwige liefde’. Vanuit het idee dat alles perfect moet zijn. Die benadering maakt ons vaak ongelukkig en willen wij dat? Verwer (1972) hield een relatie met een zeer leuke vrouw aan “De liefdesmarkt” over.

Genre: non-fictie/handboek
ISBN nummer: 9789490374174
Aantal bladzijden: 336
Prijs: € 17,90

Een recensie kun je lezen op dejaap.nl (klik)
Op het weblog whoopsiedaisy.nl vind je een interview met de auteur, waarin hij ingaat op vragen over status, liefde op het eerste gezicht en verleidingstips.
Heb je dit handboek zelf gelezen? We vernemen graag je commentaar op De Liefdesmarkt in de reactiesectie. Geloof je in handboeken voor een beter liefdesleven, en lees je deze met enige regelmaat? Je bevindingen zijn welkom.

GD Star Rating
loading...

Laat Horen Wat Je Vindt