Romantiek verdwijnt na ongeveer 3,5 jaar huwelijk

Na 3,5 jaar huwelijk zijn we niet langer romantisch: uit een onderzoek van een supermarktketen bij tweeduizend gehuwde Britten kan worden vastgesteld dat na drie en een half jaar huwelijk de romantiek ver te zoeken is. Dat meldt de Engelse site Telegraph.co.uk

“Ik hou van je”

‘Ik hou van je’, lekker gezellig knuffelen en zoenen. Het is allemaal voorbij na drie en een half jaar huwelijk toont een Brits onderzoek aan, althans: bij de gemiddelde respondent. Mensen gebruiken hun bed dan liever om te slapen dan om seks te hebben. Er wordt niet langer meer samen gegeten of op hetzelfde moment naar bed gegaan, en de persoonlijke verzorging laat ook te wensen over. Met de romantische tijd uit de beginperiode van de relatie is het dus een beetje gedaan.

Als de mensen na het werk thuiskomen, gaan ze zich onmiddellijk omkleden in een trainingspak of pyjama. Het uiterlijk is niet meer zo belangrijk en verjaardagen en kerstcadeautjes worden wel eens vergeten. Hoe langer de relatie, hoe minder attent mannen maar ook vrouwen lijken te worden.

Sleur binnen het huwelijk

De leidster van het onderzoek legt uit: “Stellen raken gewend aan elkaar en vinden het maar normaal dat de andere er altijd is. Ze creëren minder leuke gewoontes. Er wordt geen inspanning meer gedaan om de partner gelukkig te maken. Dames stoppen met het scheren van hun benen, heren laten de toiletbril omhoog, rommel wordt niet opgeruimd en een lekker luchtje opdoen zit er ook niet meer in. En zo gaat de lijst nog wel even verder.

Je kan dit nochtans allemaal vermijden door er aandacht aan te besteden en regelmatig samen tijd door te brengen door bijvoorbeeld vaak samen te dineren of iets anders romantisch te doen.” Zo voorkom je dat de sleur binnen je huwelijk een belangrijke rol gaat spelen.

romantisch huisRuim 80 % zegt nochtans dat ze gelukkig zijn in hun huwelijk. Iets meer dan 40 % vindt het niet kunnen dat je er zo maar van uit gaat dat de andere er altijd zal zijn en drie kwart van de ondervraagden vindt het niet meer dan normaal dat je elkaar voor lief neemt als je al zo lang samen bent. 90 % van de deelnemers verklaart dat dit gedrag veroorzaakt wordt door het feit dat ze elkaar door en door kennen en zichzelf kunnen zijn bij elkaar.

Iets minder dan de helft zou toch graag hebben dat hun geliefde af en toe wat meer romantiek in huis bracht. Evenveel ondervraagden moet toegeven dat ze niet vaak genoeg ‘ik hou van je’ zeggen. Een vierde heeft plannen om beter hun best te gaan doen om de romantiek in hun relatie te behouden. Nu is het natuurlijk wel zo dat een dergelijk onderzoek mensen triggert om er eens over na te denken, en dat als deze mensen niet ondervraagd zouden zijn velen rustig in dezelfde sleur zouden zijn doorgegaan.

Voor onze gehuwde lezers: hoe zit dat bij jou? Is de romantiek nog volop aanwezig binnen jullie huwelijk of waren de eerste scheurtjes na ruim drie jaar ook bij jullie zichtbaar? Plannen jullie romantische activiteiten om het vuur te laten branden? Reacties zijn welkom.

c-date banner

Plaats een reactie