Expat Dating: waar je op moet letten bij het daten met expats

Valentijnsdag komt er weer aan. Hoog tijd om flink te flirten en te daten! En dat is precies waar al die buitenlanders ook voor openstaan, meldt Lexa.nl

expat dating

Met name onze hoofdstad wordt overspoeld door de,  voornamelijk Britse, expats. En die Britten willen allemaal graag een date voor Valentijnsdag!

Voordat je je Nederlandse flirt technieken en date regels op deze dames en heren toepast, is het misschien handig om te bedenken welke zaken wat vreemd bij hun overkomen. Lees deze tips voor succesvolle expat dating:

Voor de Nederlandse vrouwen:

  • Roken. De liefde van menig Nederlandse vrouw voor haar dagelijks (of uurlijks) sigaretje wordt door de gemiddelde buitenlander als een vreemde gewoonte neergezet. De beste expats weten wel inmiddels hoe ze hun gezondheid gerelateerde opmerkingen in moeten slikken, maar vergeef de rest voor dit cultuurverschilletje.
  • De Nederlandse directheid. Van het maken van een niet al te flatteuze opmerking (´je ziet er wel ´okay´ uit´) tot het precies uitspreken wat we gaan doen tijdens ons bezoekje aan het toilet: de Britten vinden het maar raar. De beste manier om hiermee om te gaan is er openlijk over uit te komen dat wij als Nederlanders bekend staan om onze ´straightforwardness´.
  • Optutten voor een date. Dat doen de Nederlandse vrouwen toch een tandje minder in vergelijking met menig buitenlander. Wees dus voorbereidt dat jij, gehuld in je casual denim outfit, tijdens je date een match moet gaan zoeken met hij, een man in pak.
  • De rekening splitten. Dit is iets waar buitenlanders aan moeten wennen, maar over het algemeen bijzonder weinig moeite mee hebben. Voor hem zitten er uiteraard veel voordelen aan het ´going Dutch´.

Expat Dating voor de Nederlandse mannen:

  • De rekening splitten. Wat voor mannen ideaal is dat ze in Nederland toch even een break hebben van het betalen van al die rekeningen, gaat het als buitenlandse vrouw niet door de maag ineens wel te moeten betalen op een date. Een flink cultuurverschilletje, zeker om rekening mee te houden. Een linkse hoek kan je niet snel verwachten (hangt natuurlijk van je voorkeur date af), maar wees een heer en betaal voor deze ene keer.
  • Expat dating en Flirten. Helaas blijkt dat volgens de buitenlanders de Nederlandse mannen onder de maat kunnen flirten. De buitenlandse vrouw prefereert om hier toch wel enigszins tijd aan te besteden en niet gelijk door te hoeven gaan naar het ´dessert´. Kijk dus niet gek op als er van je verwacht wordt wat meer energie te stoppen in jour flirt technieken.
  • Goedkopere smaak. Nederlandse mannen vragen om kraanwater; jouw date kan een duurder merk bestellen. Voor beide kanten kan het allemaal wat vreemd overkomen.
  • Voorbereiden voor een date. Net zoals bij de Nederlandse vrouwen wordt de voorbereiding aan het uiterlijk door een Nederlandse man voor een date niet altijd evenveel op waarde geschat. De haarstyling laat in andermans ogen vaak te wensen over. Bereidt je dus voor op een schrikmoment aan de andere zijde op het moment dat ze je ziet.

Veel plezier met expats daten! Heb jij al eens aan expat dating gedaan? Laat ons weten hoe dat was. Waar vind je de meeste expats? Wil je online daten, check dan eens Lexa.nl of lees onze Lexa review, als je meer wilt weten over deze datingsite.

c-date banner

Plaats een reactie