20 Dating begrippen nader verklaard. Wat is..?

20 begrippen nader uitgewerkt 

Wat is verliefdheid?

Ben je verliefd op een ander, dan worden in je lichaam hormonen aangemaakt en daardoor voel jij je extreem gelukkig of te wel verliefd! Je denkt constant aan de ander en wilt bij de ander zijn. Het gevoel van verliefdheid wil je nooit meer kwijt maar vroeg of laat zal dat wel gebeuren. Verliefdheid gaat meestal over in houden van de ander. 

Wat is afwijzing?

Als iemand niet op je avances ingaat dan word je afgewezen. Afwijzing kan gepaard gaan met liefdesverdriet.

Wat is aantrekkingskracht? 

Hoeveel aantrekkingskracht heb jij? Iemand met veel aantrekkingskracht voldoet aan bepaalde fysieke kenmerken maar ook bepaalde karaktereigenschappen kunnen de mate waarin je aantrekkelijk bent voor een ander bepalen. Mensen die in zichzelf vertrouwen, dus niet onzeker zijn, worden over het algemeen sneller als aantrekkelijk bevonden. 

Wat is lichaamstaal?

Vind je een ander leuk? Dan is dat meestal af te lezen aan je lichaamstaal. Onbedoeld zend je signalen uit met je lichaam. Dat varieert van het friemelen aan je sierraden of haren tot aan vergrote pupillen wanneer je met iemand in gesprek bent die je leuk vindt. 

Wat verstaat men onder vreemdgaan?

Wanneer je vreemdgaat overschrijd je een relatiegrens. 

Open relatie

Heb je een relatie maar vind je partner het geen probleem wanneer je seks hebt met een ander? Dan spreken we van een open relatie. 

Wat is de friendzone?

Onder de friendzone wordt verstaan dat men de ander in de vriendenzone plaatst. Als een vrouw een man in de friendzone plaatst, dan blijft de man in kwestie altijd een goede vriend maar zal het nooit tot een relatie (of seks) komen.  

Wat is liefdesverdriet?

Liefdesverdriet ontstaat wanneer je een ander mist waar je veel om geeft. Iemand met liefdesverdriet voelt zich somber, erg verdrietig en ervaart een verschrikkelijke emotionele pijn. Liefdesverdriet gaat altijd over! Heb je langer dan 3 maanden last van liefdesverdriet? Dan moet je hulp zoeken want dan is er sprake van een ongezonde situatie. 

Wat is relatietherapie?

Relatietherapie is een vorm van psychotherapie die partners samen volgen. Problemen die in relaties spelen worden besproken en eventueel opgelost. De therapeut is altijd onpartijdig. 

Betekenis relatiebemiddeling

Relatiebemiddeling is iets anders dan relatietherapie. Je kunt de hulp van een speciaal bureau inschakelen die jou proberen te koppelen aan potentiële partners. Je wensen daarbij zijn belangrijk. Meestal moet je een uitgebreide checklist invullen en soms een psychologische test afnemen. Men zoekt naar profielen die met jouw profiel matchen. 

Wat is Second Love?

Second Love (tweede liefde) is in Nederland een inmiddels bekende datingsite waarop je als lid 100% anoniem vreemd kan gaan. 

Jaloezie 

Jaloezie kan binnen een relatie maar ook daarbuiten verslindend zijn. Heb jij last van veel jaloezie binnen je relatie? Je zou het misschien niet zeggen maar jaloezie is gewoon een uiting van onzekerheid. Iemand die jaloers is die is eigenlijk uit op iets dat een ander bezit. Jaloezie is in feite een gemoedstoestand. Je hebt gezonde jaloezie en ziekelijke jaloezie. 

Wat is een liefdesverklaring?

Met een liefdesverklaring toon je jouw gevoel aan iemand die je lief hebt of waarop je verliefd bent. Er is vaak veel moed voor nodig! Want hoe reageert jouw crush op die liefdesverklaring?

Wat is libido?

Onder libido verstaan we de mate waarin mensen zin hebben in seks of gewoon de seksualiteit in zijn algemeen. Iemand met een hoog libido heeft vaker zin in seks dan iemand met een laag libido.

Wat is een tongzoen?

Een tongzoen is een innige kus die enigszins erotisch getint is. In plaats van een tongzoen spreken we ook wel over de tongkus of ‘French Kiss’. Tijdens het zoenen wordt de mond geopend en raken de tongen elkaar aan. Ze draaien om elkaar heen of bewegen tegen elkaar. 

Wat verstaat men onder een relatie?

Er is pas sprake van een echte relatie tussen mensen, als er sprake is van (oprechte) wederzijdse liefde en vertrouwen. Daarbij mag ook intimiteit aan het rijtje toegevoegd worden maar ook zonder de nodige intimiteit kan in de basis een relatie voortbestaan. 

Wat is flirten eigenlijk?

Wat zegt Wikipedia over flirten? Flirten is een vorm van communicatie tussen mensen met als doel hun seksuele interesse in elkaar kenbaar te maken. Ook is flirten een instrument waarmee 2 mensen met sensualiteit spelen. Flirten kan volgens Wikipedia dus ook gewoon een spel zijn tussen mensen. 

Wat wordt bedoeld met een prelatie?

Prerelatie, wat betekent het? Die Belgen kunnen er wat van… Want in het Nederlands hebben we eigenlijk geen benaming voor de periode die tussen het daten en een serieuze relatie in zit. In België dus wel: Prerelatie! 

Wat is een crush?

Als iemand een ‘crush’ op je heeft dan wil dat zeggen dat degene verliefd op je is. Op wie heb jij een crush?

Wat zijn openingszinnen?

Er is altijd veel te doen rond openingszinnen. Deze worden gebruikt om vooral de aandacht van een ander te trekken. Het uiteindelijke doel van een openingszin is een gesprek op gang te brengen. Lees ook het overzicht van goede en foute openingszinnen. Wie weet steek je er wat van op!