Nederlandse datingsites nauwelijks actief op Twitter

De bekende Nederlandse datingsites maken over het algemeen erg weinig gebruik van Twitter, en zij die dit wel doen hebben een zeer beperkt aantal Followers.

twitter loveTwitter is bij uitstek de manier om in direct contact te staan met je klanten en geïnteresseerden, en hen op de hoogte te houden van speciale acties en nieuwe mogelijkheden. Een nieuwsbrief is, alhoewel de communicatie dan eenzijdig verloopt, hier natuurlijk ook geschikt voor, maar lang niet iedereen wil zo een update in de mailbox ontvangen. Daarbij ontvangen potentiële klanten deze email (meestal) niet.

We hebben gekeken welke datingsites er nu wel een actief Twitter-account gebruiken om hun volgers op de hoogte te houden van nieuws en andere ontwikkelingen. Uit onderstaande tabel blijkt dat weinig sites een eigen account hebben, en dat de relatiesites die er wel een beheren moeite hebben een grote groep volgers te trekken.

We zijn bij 23 van de grotere datingsites (waaronder ook alle twaalf genomineerden voor de Datingwebsite van het Jaar verkiezing 2011) gaan uitzoeken of er een actief Twitter-account bestaat, hoe veel volgers deze accounts hebben en hoeveel tweets er geplaatst zijn. Indien wij bij een zoekopdracht binnen Twitter geen account konden vinden hebben we de betreffende site gecheckt op een Follow Me-icoontje of een ander teken van twitterleven.

Aangezien vooral het aantal volgers iets zegt over de kwaliteit van de tweets hebben we de sites gerangschikt op het aantal followers. De cijfers zijn van 7 november 2011.

Website:Account:Aantal Followers:Aantal Tweets:
Match4me@match4me6051361
Be2@be2dating36955
Parship@parship_nl286392
FunkyFish@myfunkyfish265706
Relatie.nl *@relatie1617
Knuz@knuzdating130205
Date.nl@date_nl10483
eDarling@eDarling_nl97137
Lexa@lexa_dating8771
FarmDate@farmdate7484
Daten.nl@datennl22565
Relatiekliknvtxx
Dating.nlnvtxx
Relatieplanetnvtxx
Peppernvtxx
e-Matchingnvtxx
Paiqnvtxx
Match **nvtxx
Seniorengeluknvtxx
50plusmatchnvtxx
Lexamorenvtxx
Metjounvtxx
Crosspoint.netnvtxx

* Relatie.nl is een nieuwe site en doet het met 161 volgers relatief goed.
** Match.com heeft wel een internationaal account. Engelstalige accounts hebben we echter buiten beschouwing gelaten.

Grote afwezige op Twitter is de grootste datingsite van Nederland: Relatieplanet. We vonden wel een leeg account zonder tweets en met enkele volgers, maar van een actief twitterbeleid is in elk geval geen sprake.
Ook opvallend: van de 12 genomineerden voor Website van het Jaar 2011 heeft slechts de helft een eigen account. Ook de winnaar van vorig jaar, Paiq, maakt geen gebruik van de microblogging-dienst.

De lage aantallen followers zijn misschien te verklaren doordat singles zich mogelijk schamen openlijk een datingsite te “volgen”. Aan de andere kant zit online dating al lang niet meer in de taboesfeer, en zullen mensen die zich op een dergelijke site durven in te schrijven er ook weinig moeite mee hebben deze site via Twitter te volgen.

Wij zelf hebben uiteraard wél een account; volg @SingleNieuws voor onze laatste berichten over dating, social media en andere relatie-gerelateerde onderwerpen.

GD Star Rating
loading...

Laat Horen Wat Je Vindt