Koppels maken vaak ruzie over het huishouden

Een van de grootste redenen voor ruzies tussen partners is wie er de vaat doet, het huis schoonmaakt of het eten op tafel zet. Het huishouden is een van de dingen waar het meest over geruzied wordt.

Er werd een onderzoek gedaan bij meer dan tweeduizend mannen en vrouwen. Het enige dat nog hoger op het lijstje staat met favoriete twistpunten is geld. De Daily Mail zegt dat zestig procent van de ondervraagden bevestigt dat er wekelijks tenminste 1 maal ruzie gemaakt wordt over de huishoudelijke taken.

Je goed verzorgen

Je niet goed verzorgen staat helemaal bovenaan op het lijstje met redenen om met iemand te breken. Na een paar jaar wil het wel eens voorkomen dat je je minder goed verzorgt of je uiterlijk minder belangrijk gaat vinden. Dit wordt onmiddellijk gevolgd door lui zijn wanneer het op huishoudelijke klusjes aankomt zoals: schoonmaken, koken, de vaat, enzovoort.

Geld is het vaakst de reden tot ruzie, vooral nu tijdens de economische crisis, gevolgd door de beslissingen over het huishouden zoals wie de stofzuigt, strijkt of de vaat doet.

Een handje toesteken in het huishouden wordt door vrouwen belangrijker gevonden dan door mannen. Dertig procent van de dames zou er over denken om hun relatie stop te zetten als hun partner geen steentje bijdraagt in het huishouden.

Uit elkaar gaan

Een onderzoeksleider licht toe: “De meeste scheidingen worden aangevraagd bij de start van het jaar. De hoofdredenen zijn vaak het doen en laten en de attitude. Het is verrassend dat de aanleiding voor deze klachten vaak te vinden is in de dagelijkse problemen in het huishouden. Er ontstaan ruzies over wie opruimt, schoonmaakt en kookt en deze soort ruzie kan letterlijk de emmer doen overlopen. Dit komt zelfs frequenter voor dan de redenen die je zou verwachten zoals bijvoorbeeld vreemdgaan.”

En hoe zit dat in jouw relatie? Maak jij wel eens ruzie over wie wat in het huishouden moet doen? Wat zijn andere zaken waar jullie vaak ruzie over hebben met je partner?

c-date banner

Plaats een reactie