Daten met een collega wordt steeds meer geaccepteerd

Het daten met een directe collega wordt door de Nederlandse werknemer steeds normaler gevonden. Dit blijkt uit een enquête van uitzendbureau Unique, gehouden onder ruim 550 respondenten. 45& van hen gaf aan er geen moiete mee te hebben als collega’s met elkaar aan het daten staan. Nog eens 15% vindt daten prima, maar eist wel dat het stel niet uit een leidinggevende en een ondergeschikte bestaat.

werkvloerAcht procent van de werknemers gaf juist aan louter en alleen te willen daten met een leidinggevende. Alles voor die ene promotie of opdracht. Aan de andere kant geeft net geen derde van de respondenten aan nooit te zullen overwegen een collega te daten.

Het uitzendbureau zoekt elk jaar uit hoe het met de stand van de liefde op de werkvloer staat. Uit de resultaten blijkt dat liefde op de werkvloer steeds minder uit de taboesfeer komt. Zo vinden steeds minder werknemers het problematisch als een collega flirt met een leidinggevende. Vorig jaar lag dit percentage op 24; dit jaar daalde dit tot 14%.

Heb jij wel eens gedate met een collega? Vind je verliefde collega’s irritant of gun je iedereen zijn of haar eigen liefdesleven? Zou jij flirten of daten met een manager voor bijvoorbeeld een promotie of salarisverhoging? Als je graag een romance start met iemand die weliswaar hetzelfde werk doet, maar geen directe collega is, zou je eens kunnen kijken op Hitch.me, een datingsite voor LinkedIn gebruikers.

c-date banner

Plaats een reactie