Breeze Dating: het einde van de swipe-cultuur en ghosting

Bent je het zat om doelloos te swipen op dating apps zonder dat er daadwerkelijk goede dates uit voortkomen? De Breeze dating app is ontworpen om je leven gemakkelijker te maken.

breeze.social logo

Met Breeze ga je, als je een match krijgt, meteen op date! Lees voor meer informatie onze review hier onder. Geen vleeskeuring, geen ghosting; daten! Bezoek de website van Breeze of installeer de gratis app voor Android of iOS.

Onderaan de pagina kun je ervaringen van anderen lezen, of je eigen ervaring met Breeze dating achterlaten.

Hoe werkt Breeze dating? 

Het is eenvoudig – download de app gratis, match met iemand die je leuk vindt, en gebruik de in-app agenda functie om een datum te plannen. Voor die date datum betalen jullie beide een klein bedrag. Hiermee is ook jullie eerste drankje betaald.

Met Breeze verspil je veel minder tijd aan swipen

Ook kun je op Breeze niet eindeloos swipen. Je kunt slechts een bepaald aantal potentiële matches per dag zien. Ondoordacht swipen is dus voorbij. Bovendien zul je, als alles volgens plan verloopt, veel voorzichtiger swipen, want als je een match vindt, heb je meteen een date.

Het grootste percentage gebruikers voor Breeze zijn hoger opgeleide, alleenstaande personen in de leeftijd van 23 tot 35 jaar. Meer dan net de helft van de singles die Breeze downloaden worden actieve leden op de app; het gebruik groeit exponentieel sinds de lancering in Nederland een paar jaar geleden. Voorlopig blijven ze alleen beschikbaar in Nederlands.

Download de gratis Breeze Dating App 

Hoe functioneert deze Breeze dating app?

Met Breeze maak je een profiel aan zoals bij andere dating apps; dit profiel is echter uitgebreider. Zodra je profiel compleet is (en dat zou het moeten zijn, want profielen die grondiger zijn worden leuker gevonden), zul je de profielen gaan zien die Breeze je aanbeveelt.

Wat deze dating app uniek maakt zijn twee factoren: je bent beperkt tot een paar matches per dag (hoewel je kunt betalen om dat aantal te verhogen) en, als je met iemand matcht, is het de bedoeling om meteen af te spreken. Je hoeft elkaar dus niet eerst online te leren kennen – je hebt je eerste gesprek persoonlijk. Online EN offline dating!

Voor je afspraakje betalen jij en de ander elk een klein bedrag. Dit is om ervoor te zorgen dat Breeze iets verdient, en ook om te garanderen dat je allebei op de date verschijnt.

Breeze dating app presentatie
enkele schermafbeeldingen uit de app

Start met de Breeze Dating app

De app stelt je een spannende vraag als je hem voor het eerst opent: “Ben je klaar voor je laatste swipe ooit?” Breeze is anders dan andere dating apps omdat het je niet eindeloos door profielen laat swipen. In plaats daarvan laat het algoritme van Breeze je elke dag slechts een handvol profielen zien. Als je een match bent met iemand, kun je meteen een date prikker invullen om op date te gaan. Breeze heeft een aantal horecapartners in grote steden. Je gaat op date in een van deze leuke horecagelegenheden.

Profiel aanmaken op Breeze

Dus, allereerst: maak je profiel aan. Als je veel hoogwaardige matches wilt, neem dan wat tijd met deze stap.

Standaard zal Breeze de geboortedatum invullen met data die overeenkomen met je leeftijd. Als je dit later moet veranderen, kun je dat gemakkelijk doen.

Op deze dating app heb je de optie van voorkeur voor mannen en/of vrouwen, en ook of je het goed vindt om ook met Engelstaligen te daten. Er zijn veel expats en au-pairs op deze app. Voel je vrij om hieronder je opleidingsniveau en lengte in te vullen (of laat het leeg).

In welke stad of regio wil jij daten?

Het volgende deel van je profiel is waar je aangeeft naar welke stad of steden je bereid bent te reizen voor een date. Ik woon in Arnhem, maar ik heb alleen gekeken naar nabijgelegen steden als Nijmegen, Wageningen en Utrecht. Opties als Zwolle, Eindhoven en Den Bosch interesseren me niet bijzonder. Wanneer je je datingprofiel invult, krijg je de mogelijkheid om andere steden te selecteren als mogelijke plaatsen om te daten.

Houd er rekening mee dat als je minder steden kiest, je waarschijnlijk minder matches zult hebben. De profielen die je ziet zijn alleen van singles die willen daten in dezelfde stad of regio als jij.

Breeze daten zonder ghosten banner

Belangrijk om een goede foto toe te voegen!

Nu kun je foto’s (of video’s!) toevoegen aan je profiel. Je kunt tot 10 hobby’s & Interest; interesses kiezen uit een vooraf bepaalde lijst. Deze variëren van sport, activiteiten, muziek en meer! Tot nu toe lijkt het veel op Tinder.

Als je hiermee klaar bent, komt er een optie om enkele vragen te beantwoorden. Selecteer dus een vraag en beantwoord die meteen. Als je wilt dat je profiel 100% compleet is (en vermoedelijk meer profielen te zien krijgt), moet je 3 van deze Q&A’s invullen. Eentje invullen is helaas verplicht.

Basisgegevens

Vul daarna wat standaardinformatie in, zoals je beroep, opleiding en een korte biografie. Dit gedeelte is natuurlijk flexibel: maak er van wat je wilt!

Wat zijn je doelen voor Breeze?

Wat voor relatie zoek je? Je kunt ook je vaccinatiestatus invullen, maar dat raad ik je af. Het ergste van dating-apps is de manier waarop ze zich met ons leven bemoeien. Het dieptepunt moet de Tinder “gevaccineerde-badge” zijn. Maar dat mag iedereen natuurlijk zelf weten. Er is ook ruimte voor je eigen voornaamwoorden en genderidentiteit.

Pluspunt van Breeze Dating

Wat ik waardeer aan apps als Breeze en Bumble is dat je je voorkeur voor kinderen kunt aangeven of niet. Deze vraag kun je overslaan, maar gelukkig vullen de meeste vrouwen (in mijn geval) hem wel in. Bij Tinder kom je daar pas in een gesprekje achter vaak.

Ik geloof dat Breeze langere profielen heeft omdat het moeilijker is om een indruk van iemand te krijgen als je hem niet meteen persoonlijk kunt spreken. Ook krijgen gebruikers de optie of ze al dan niet alcohol drinken, sigaretten roken en drugs gebruiken.

Breeze is een dating app die je elke dag een selectie van potentiële matches geeft. Als je iemand vindt in wie je geïnteresseerd bent, kun je diegene een bericht sturen en afspreken om elkaar persoonlijk te ontmoeten – het enige wat nodig is, is een drankje!

screenshots Breeze.social
nog enkele screenshots uit de dating app

Levensstijl Tags

Het Breeze profiel is veel uitgebreider in vergelijking met andere dating apps omdat het een “Levensstijl Tag” bevat. In dit gedeelte kiezen gebruikers uit verschillende tags die overeenkomen met hun persoonlijkheidskenmerken of levensstijl (zoals religie, persoonlijkheidstype, et cetera).

Dit kan er in het begin allemaal ontmoedigend uitzien, maar je kunt gemakkelijk filteren op de tags die voor jou het meest relevant zijn. En je hoeft er niet over na te denken!

Matching Pools

Een leuke functie die deze dating app onderscheidt van andere: de Matching Pools. Dit zijn een soort “groepen” waar je je bij kunt aansluiten. Enkele van onze populairste pools zijn bijvoorbeeld “Outdoor Lovers”, “Festival Goers” en “Boardgame Lovers” Als je je hier aanmeldt, wordt voor deze suggestiepools, kunnen andere singles die zich ook voor die pool hebben aangemeld, dat op je profiel zien. Zodat ‘Boardgame Lovers’ elkaar gemakkelijk kunnen vinden, hebben we het zo ingesteld dat de pools waar je in zit niet standaard op je profiel verschijnen. Bovendien zijn deze pools alleen zichtbaar voor singles met dezelfde interesse.

De populairste pools hebben, niet verrassend, namen als: ‘Kinky’, ‘Casual Dating’, ‘Friends with Benefits’ en ‘Onenight’.

Gratis Dates

Breeze dates zijn slechts 7,50, maar je kunt ze gratis krijgen door je single vrienden door te verwijzen! Dit is vergelijkbaar met wat Inner Circle doet. Met elke nieuwe aanmelding via jouw Breeze promotielink verdien je een gratis date.

Nodig alleen persoonlijke vrienden uit en deel de link niet in een grote Telegram groep.

daten zonder vleeskeuring banner

Breeze Steden

Breeze laat je alleen op date gaan in grote steden. Als je eenmaal aan iemand gekoppeld bent, zal de aangewezen stad voor de eerste date er een zijn die ongeveer in het midden ligt van waar ieder van jullie woont – op deze manier is er voor beide partijen geen uitgebreide reis nodig. De positieve kant hiervan is dat je uiteindelijk niet met iemand naar bed gaat die je nauwelijks kent.

Ik, als Arnhemmer, kon de volgende steden selecteren voor date night locaties.: Nijmegen, Wageningen, Utrecht, Den Bosch, Zwolle, Eindhoven, Tilburg, Amsterdam, Breda, Leiden, Rotterdam, Delft, Alkmaar, Den Haag en Groningen.

De app Breeze toont alleen opties voor steden die binnen 150 kilometer van je huidige locatie liggen. Je kunt in de app zien dat sommige steden nog “vergrendeld” zijn Voor mij waren dat Enschede, Maastricht en Leeuwarden. Je kunt helpen deze steden meer happening te maken door een goede locatie voor Breeze-data voor te stellen.

Match & Date Voorkeuren

Ik waardeer het dat je bij Breeze niet alleen je gewenste leeftijdscategorie voor mogelijke data kunt selecteren, maar hier ook een minimale en maximale lengte kunt invoeren. Je kunt helaas niet vooraf kiezen of je een roker of niet-roker wilt, en hetzelfde geldt voor iemand die wel of geen kinderen heeft.

Er zijn leuke opties zoals “Drink at bar“, “Walk & Talk dates“. Voor deze optie wordt slechts 5 euro voor het regelen van deze eerste date in rekening gebracht.

Surprise date: Deze Breeze date is een door Breeze gekozen locatie als verrassing voor jou en je match! Het kan naar een museum of de dierentuin zijn, maar je krijgt alleen een dag van tevoren bericht. De kosten per persoon zijn € 17,50 en dat is inclusief de ticketprijs.

Sleep Mode

De Breeze app biedt de optie om de Slaapstand te activeren, waarmee je je profiel tijdelijk kunt verbergen voor andere gebruikers. Zo heb je tijd om je op jezelf en je huidige relaties te concentreren zonder extra druk of afleiding. De Slaapstand is ook handig voor als je op vakantie gaat en niet gestoord wilt worden door berichten van matches. 

Ik hoop dat je het leuk vond om deze Breeze app review te lezen!

Breeze Dating in het kort:

 • Stop de swipe-cultuur! Direct op date met een match.
 • Nadruk op offline dating
 • Dit datingplatform probeert de gaten op te vullen die de huidige platforms missen.
 • Breeze krijgt veel media-aandacht van o.a. televisie, radio, kranten en influencers
 • Profielen zijn uitgebreid. Dit komt omdat de meeste velden zijn in te vullen voor de gebruiker van de app van Breeze
 • Date met gratis 1ste drankje bij geselecteerde horeca-partners
 • Slechts een stuk of 7 profielen beoordelen per dag
 • Je ziet irritante geen advertenties tijdens het gebruik van de app.
 • De Breeze app is niet compatibel met betaalde of premium abonnementen.
 • Voor een redelijke prijs regelt Breeze je locatie en drankjes, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het delen van de rekening.
 • Hoe verdient Breeze dan geld? Als je de dienst gebruikt, betaal je 7 euro 50. Het eerste drankje in het café waar je je date hebt, is dan gratis.
 • Populair onder hoger opgeleiden, net als e-Matching

Alternatieve Dating Apps

Als je niet houdt van de dating apps waarbij je meteen op date moet gaan, dan past een andere app misschien beter bij je wensen. Bekijk het overzicht van dating apps en kies een geschikt alternatief waar je wel kunt swipen. Of overweeg relatiebemiddeling, bijvoorbeeld van PartnerSelect.

Ervaringen met de Breeze Dating App

Heb jij de Breeze Dating App geprobeerd? Is het een succesvolle en plezierige ervaring geweest, of bleef je met een teleurgesteld gevoel achter? Deel je ervaringen met de app door onderaan dit artikel een recensie achter te laten. Je recensie kan kort en bondig zijn, of een diepgaande analyse van je gebruik van Breeze. Het verzamelen van beoordelingen van gebruikers zoals jij zal andere singles helpen weloverwogen beslissingen te nemen over welke dating app voor hen geschikt is. Jouw input kan het verschil maken voor het liefdesleven van iemand anders.

Download de gratis Breeze Dating App 

Over datingsite-ervaringen.nl

Ben je een alleenstaande met minimaal een opleiding op HBO of WO-niveau die op zoek is naar liefde? Zoek dan niet verder dan datingsite-ervaringen. Op onze website lees je reviews over zelfbenoemde datingsites speciaal voor hoger opgeleiden, zoals e-Matching en Parship.

Wij behandelen de methoden, kosten en functies van populaire sites zoals Match4me, Parship, Elite Dating, Smart Singles en e-Matching. Maar dat is niet alles – je kunt ook je eigen beoordelingen achterlaten en je ervaringen delen. Op onze blog kun je op de hoogte blijven van interessant nieuws met betrekking tot relaties en dating voor beter opgeleiden. Wij behandelen zelfs single reizen die gericht zijn op onze doelgroep.

c-date banner

Plaats een reactie