Top 10 grootste afknappers voor Nederlandse singles

xIedereen heeft zo zijn eigen karaktereigenschappen waar hij of zij bij iemand van het andere geslacht totaal op afknapt. De één kan niet tegen zweetvoeten of een ongewassen uiterlijk, de ander heeft weer een hekel aan arrogantie of macho-gedrag. Maar wat vinden Nederlandse singles gemiddeld de grootste afknappers?

Relatiesite eDarling legde deze vraag voor aan hun leden. Ruim elf duizend mannen en bijna negen duizend vrouwen gaven antwoord op de vraag welke afknappers voor hen groot genoeg zijn om af te zien van een date, laat staan een relatie.

De 10 grootste afknappers voor vrouwen

Hoe kan het ook anders: ontrouw staat stijf boven aan het lijstje van zaken waar de Nederlandse dame op afknapt. Maar liefst 87% gaf aan dit gedrag niet te accepteren van een date of toekomstige partner. Vreemd genoeg gaf kennelijk 13% aan vreemdgaan (bijvoorbeeld via Second Love) niet per sé probleem te vinden.afknappers mannen

Als je links op het plaatje klikt kun je de Top 3 bekijken. Koppigheid is ergernis nummer 4: bijna 60% van de mannen heeft er een hekel aan als iemand niet in staat is tot het sluiten van compromissen.

Op plek nummer 5 vinden we roken. Vier op de tien vrouwen geeft aan er niet tegen te kunnen als een man een sigaret opsteekt. Weinig energieke mannen zijn ook niet populair; 37% van de dames wil geen slome vent maar een man met wat pit in zijn donder.(#6)

De afknapper die op zevende plaats is geëindigd is “Afstand”. Of hiermee mannen worden bedoeld die ver weg wonen óf kerels die erg veel ruimte voor zichzelf nodig hebben is ons niet helemaal duidelijk. In elk geval heeft 19% van de vrouwen weinig met dit type op.

Regelmatig (te veel) drinken wordt ook niet al te zeer gewaardeerd, al zijn Nederlandse vrouwen hier toleranter in dan veel van hun soortgenoten in andere Europese landen. Toch houdt 16% van de Nederlandse single dames er niet van als een man stevig drinkt.

Negen procent van de ondervraagde vrouwen vindt een man met een gemiddeld tot laag salaris absoluut not-done , en de Top 10 wordt afgesloten door de ergernis: een gebrek aan of laag opleidingsniveau.

De 10 grootste afknappers voor mannen

Waarschijnlijk knappen vrouwen eerder en vaker op eigenschappen af (bijvoorbeeld omdat zij meer dan mannen een ideaalplaatje van een partner in hun hoofd hebben), maar ook de heren hebben zonder enige moeite een Top 10 samen kunnen stellen.
afknappers vrouwenOok voor de mannen bleek overspel de belangrijkste afknapper te zijn, zij het dat iets minder heren hier moeite mee hebben: 80%. De volledige Top 3 kun je weer bekijken door het plaatje open te klikken.

Enigszins verrassend is het feit dat 61% van de mannen geen vrouw wil die weinig te melden heeft; wat ons betreft opvallend omdat het vele praten van vrouwen een veelgehoorde klacht is. (#4)

58% van de Nederlandse vrijgezelle mannen heeft weinig zin in een vrouw die zich emotioneel niet kan uiten of liever niet over haar gevoelens praat. Deze afknapper eindigde op plek 5.

Op plek 6 staat kleding. 57% vindt sex-appeal belangrijk en houdt er niet van als een vrouw er slonzig of a-sexy bijloopt. Vermoedelijk moeten we hierbij denken aan vleeskleurige onderbroeken en andere foute kledij.

Vrouwen die terughoudend zijn op het gebied van seks en moeite hebben zich te laten gaan kunnen ook op weinig sympathie rekenen. Bijna één op de drie heren geeft aan hier op te zullen knappen.

Suffe, weinig energieke dames worden door dertig procent van de mannen niet gewaardeerd (plaats #8) en vrouwen die steeds op zoek zijn naar ruzie en van conflicten uitvechten graag een dagtaak maken hoeven bij veel heren ook niet aan te kloppen. (#9)

Verder gaf 1 op de 20 mannen aan geen vrouw te willen die een glansrijke carrière najaagt, dit zal in veel gevallen echter voornamelijk met jaloezie te maken hebben.

Wat vind jij de grootste afknappers, en kun je je vinden in bovenstaande lijst? Bezit jij eigenschappen waarvan je weet dat veel mannen of vrouwen er op afknappen? Deze en andere reacties op dit onderzoek kunnen hier onder geplaatst worden.

c-date banner

Plaats een reactie