De dating apps van de Nederlandse relatiesites: voor iPhone/iPad en Android

Bijna alle grote Nederlandse datingsites zijn inmiddels overstag en hebben naast hun wensite ook een dating app ontwikkeld. Leden bleken behoefte te hebben om naast een goed werken mobiele versie van hun datingsite ook over een aparte app te beschikken.

De meeste bekende datingsites hebben er nu één, waarbij Relatieplanet en EliteDating het verst gaan: zij hebben een app voor zowel iPhone, iPad als Android (mobiel en tablet) gecreëerd.

lexa app

Groei mobiele dating

Online daten gebeurt steeds meer op de mobiele telefoon. Het mobiel verkeer op internet neemt nog maandelijks toe en dit is voor datingsites niet anders. Online dating wordt steeds meer tussen de bedrijven door gedaan: berichtjes checken tijdens de lunch, flirts sturen in de trein enzovoort. Vroeger moest je wachten tot je weer achter de PC kon kruipen maar nu is dating een proces dat de hele dag door kan gaan.

Hoewel mobiele websites vaak goed werken is het prettiger en vaak sneller om een app te gebruiken. Op je dating app, van welke site die ook is, heb je meestal de beschikking over alle functionaliteiten die ook op de reguliere website te vinden zijn. Links vind je een afbeelding van de Lexa app voor iPhone.

Maak een gratis account en download de kosteloze dating app

Om gebruik te kunnen maken van een dating app heb je eerst een gratis account nodig voor de datingsite van jouw keuzen. We hebben de links naar Nederlandse datingsites met een eigen app voor je op een rij gezet:

Lexa, Elite Dating, Parship, Relatieplanet en Knuz. Inschrijven is gratis en je kunt de app vervolgens ook gratis downloaden in de iTunes of Google Play Store.

Grote afwezige is vooralsnog Be2, dat zowel voor tablet als smartphone geen app beschikbaar heeft. Van de andere algemene datingsites hebben ook nieuwerelatie.nl en MetJou geen aparte applicatie ontwikkeld. Match4me, de datingsite voor hoger opgeleiden, hád wel een eigen app maar deze is inmiddels niet meer vindbaar in iTunes en Google Play Store. Beviel de Match4me app niet of is er een andere reden voor deze beslissing?

Android, iPhone en tablets

In onderstaande tabel vind je een overzicht van de verschillende datingsites die een eigen app hebben. We hebben aangegeven of de applicatie voor zowel iPhone als Android beschikbaar is, en of er een aparte tablet-versie is gemaakt.

[table “30” not found /]

Binnen je Facbook-account zijn er ook diverse dating applicaties te vinden. Binnenkort op ons weblog een uitgebreid artikel over daten via Facebook, en dan met name met behulp van apps.

ipad dating app Relatieplanet

Links zie je een screenshot van de speciale iPad applicatie van Relatieplanet. Op je tablet kun je precies hetzelfde doen als je gewend bent op de Relatieplanet website. Zoals je ziet is het menu erg duidelijk en zie je in één oogopslag of je nieuwe berichten hebt. Ruim 30% van het gebruik van RP vindt op de mobiele telefoon plaats, zo was onlangs te lezen op Emerce. Een inschrijving bij Relatieplanet regel je hier, of lees eerst onze recensie.

Ook eDarling app ziet er prima uit. De site is in meerder landen actief en had dus ook wel wat centjes om een goede applicatie-bouwer in te huren. Gratis inschrijven bij eDarling, dat zich trouwens richt op hoger opgeleiden, kan op deze pagina.

Hoe Parship haar persoonlijkheidstest heeft geïntegreerd binnen de app weten we niet. Misschien is het niet mogelijk deze test mobiel te doen en kun je dus niet gelijk met de applicatie aan de slag. Parship, eveneens voor hoog opgeleide en app-happy singles vereist ook een inschrijving voordat je mobiel kunt daten. Wist je trouwens dat Android gebruikers vaker tussen de lakens eindigen bij een eerste date dan iPhone gebruikers?

Maak jij gebruik van een van bovenstaande dating apps? Laat dan weten wat je er van vindt: werkt hij goed en zijn er verbeter-punten te noemen? Let jij bij het inschrijven op een datingsite wat de mobiele mogelijkheden zijn? Wat zijn je ervaringen met mobiele dating?

c-date banner

Plaats een reactie