Brunettes aantrekkelijker dan blondines

Niet een heel wetenschappelijk onderzoek maar we wilden jullie de uitkomst toch niet onthouden: mannen vinden brunettes tegenwoordig aantrekkelijker dan blondines. Waar voorheen blond het absolute schoonheidsideaal was blijkt nu uit een onderzoekje dat de heren toch sneller vallen voor vrouwen met donker haar. Ook worden de brunettes intelligenter ingeschat, maar dat mag geen verrassing heten. Vooral platina blond wordt traditioneel niet met intelligentie geassocieerd. Of dit terecht is is maar de vraag.

blondje

Blond, Donker of toch Rood?

De universiteit van Westminster vond het wel een aardig idee om dezelfde vrouw met steeds een ander kleur kapsel het uitgaansleven in te sturen. Voor elke kroeg /club en discotheek die ze bezocht werd haar haardos in een andere kleur geverfd: blond, rood/rossig en (donker)bruin. Nadat de vrouw de clubs en andere uitgaansgelegenheden bezocht had kwam het onderzoeksteam in actie: de aanwezige mannen werden gevraagd de aantrekkelijkheid van de vrouw te beoordelen aan de hand van de drie verschillende foto’s met de drie verschillende haarkleuren. De mannen waren van mening dat de vrouw als brunette het mooist was, en intelligenter overkwam.

Wél werd de vrouw als blondine het meest aangesproken tijdens het uitgaan; als roodharige kreeg zij nauwelijks aandacht. De onderzoeksleidster is van mening dat vrouwen bij blonde vrouwen de kans op seks het grootst achten (omdat ze minder intelligent zouden zijn?). Verder bleek dat de heren bij blondines minder nare afwijzingen en blauwtjes verwachten dan bij vrouwen met donker haar.

Onderzoekster zelf blond?

Erg wetenschappelijk mag het onderzoek niet genoemd worden natuurlijk. Ten eerste is de test slechts met één vrouw gedaan. Daarbij staat een bepaalde haarkleur gewoon beter bij het ene gezicht dan bij het andere. Weinig representatief dus, daarbij hoeft wat voor de Britse heren geldt niet voor de Hollandse mannen te gelden. De echte haarkleur van de proefpersoon is overigens niet bekend gemaakt in het artikel, waar The Daily Mail de bron van is.

Twee blondjes die in elk geval niét bepaald dom zijn zijn de dames van Blond Amsterdam. De twee blondines runnen een uiterst succesvolle (web)shop in leuke huishoudelijke artikelen en vrolijk servies. Je kunt de webshop van Blond Amsterdam hier bekijken.

heb jij een duidelijke mening over dames in relatie tot hun haarkleur of vind je dit soort onderzoeken, net als wij, eigenlijk maar onzin? Je reacties kun je hier onder kwijt.

c-date banner

Plaats een reactie