Relatie.nl, een grote, serieuze datingsite van de oprichter van Relatieplanet

Update: Relatie.nl bestaat niet meer. De domeinnaam is overgenomen door relatiebemidelingsbureau Mens-en-Relatie.nl. Bezoek Mens-en-Relatie.

Alternatieve datingsites zijn Lexa en Match4me.

Wat was Relatie.nl?

Relatief nieuw is de datingsite Relatie.nl, een site die zich niet op een speciale doelgroep richt, maar wel op “de serieuze dater”: singles die liever niet nog tientallen dates hebben maar echt op zoek zijn naar een duurzame relatie. De site is vrij groot, maar adverteert bijvoorbeeld niet op televisie dus heeft minder leden dan een Lexa of Relatieplanet. Toch is het ledenbestand groot genoeg om goed te kunnen internetdaten.

Update: relatie.nl lijkt te zijn overgenomen en er is een en ander veranderd. Zo wordt er gewerkt met credits in plaats van abonnementen en zijn er fictieve profielen toegevoegd “voor de spanning”. Hier zijn geen fysieke afspraken mee mogelijk.

De datingsite is nu in handen van Mens-en-Relatie, een bureau voor relatiebemiddeling. Op de website vind je meer over over de kosten van Relatie.nl. Binnenkort een uitgebreidere beschrijving van de veranderingen. Zie ook de comment hier onder. Einde Update.

logo relatie.nl

Het is géén matchmaking site als bijvoorbeeld eDarling of Parship: je krijgt dus geen partnervoorstellen maar gaat zelf op zoek naar singles (m/v) die bij je zouden passen. Dat de site uitstekend in elkaar zit is weinig verrassend; oprichter is Chris van Tuijl, die ook al verantwoordelijk was voor Relatieplanet. Al zijn kennis heeft hij meegenomen naar zijn nieuwe site en deze aangevuld met nieuwe, leuke features. Onze verwachting is dat deze dienst de komende jaren nog wel flink zal groeien. Bezoek de website van Relatie.nl

Aanmelden en de Registratie-procedure

relatienl aanmelden

Het inschrijven bij Relatie.nl is gratis, en tijdelijk kun je ook nog eens 24 uur gebruik maken van de functies van een betaald abonnement. De inschrijvingsprocedure is vrij uitgebreid, ook om fakers te voorkomen. De site wil een serieuze relatiesite zijn en zit niet te wachten op singles met kwade bedoelingen. Als je links op de afbeelding klikt zie je wat je in dient te vullen. Waar je naar op zoek bent en in welke leeftijdscategorie je dates moeten vallen kun je later uiteraard nog wijzigen. Hierna krijg je een e-mail met een link waarmee je je kosteloze inschrijving bevestigt.

Je bent nu lid van deze datingsite en kunt beginnen met het invullen van je persoonlijke profiel. Hier onder lees je meer over de mogelijkheden en werkwijze van Relatie.nl.

Je Relatie.nl Profiel invullen

relatienl persoonlijke info

Nu ga je verder met het samenstellen van je profiel. Het eerst veld is vrije tekst, waarin je aangeeft wie je bent en wat je zoekt. Je persoonlijke beschrijving dus. Ook dien je hier een foto te plaatsen. Leuk detail: kleine foto’s zijn niet toegestaan, zodat iedereen goed zichtbaar is. Je kunt je foto op de site bijsnijden mocht dat nodig zijn.

Waar Relatie.nl zich in onderscheidt van andere datingsites zijn de vele antwoordmogelijkheden op multiple choice-vragen als: “wat zijn je favoriete filmgenres” en “wat zijn je lievelingssporten”. Ook een interessante vraag: “hoe belangrijk is het instituut “huwelijk voor je”, met antwoorden variëren van totaal onbelangrijk tot heilig. Een goede en belangrijke vraag in onze ogen.

Ook word je gevraagd naar je inkomen (een categorie; niet antwoorden is ook mogelijk). “Heb je kinderen” is een vraag die je vaker tegenkomt, maar of die in- of uitwonend zijn zie je dan weer minder vaak. Relatie heeft duidelijk goed nagedacht over welke vragen nieuwe leden gesteld worden en niet klakkeloos een andere relatiesite gekopieerd.

Dates zoeken en de Overzichtspagina

De mogelijkheden van je zoekopdracht zijn net zo uitgebreid: je kunt vrijwel overal op zoeken. Helaas kun je niet verschillende zoekopdrachten opslaan, een klein nadeel aan deze site. Je kunt er tijdens het zoeken voor kiezen alleen resultaten mét foto of alleen online matches weer te geven. Je matches verschijnen erg handig links op het scherm, met een foto van groot formaat. Zo kun je de resultaten eenvoudig verder finetunen.

Op je overzichtspagina zie je boven enkele tabjes:

 • Mijn Matches: een overzicht van daters die beantwoorden aan je zoekopdracht. Je kunt ook zien wie hier van allemaal online zijn, en welke nieuwe leden bij jouw zoekcriteria passen.
 • Mijn Interesses: (3 soorten: singles waar jij interesse in hebt, die interesse in jou hebben of gevallen waarbij er sprake is van wederzijdse interesse (date-potentieel!)
 • Mijn Bezoeken: een overzicht van profielen die je hebt bezocht. Mensen die jou hebben bezocht en het kopje “wij bekeken elkaar”. (kennelijk wekken jullie elkaars interesse)
 • Mijn Klembord: hier kun je matches aan toevoegen om later opnieuw te bekijken.
 • Mijn Profiel: hier kun je je profiel nog wijzigen en aanvullen. Denk aan je vrije tekst, maar je kunt ook meer foto’s toevoegen.
 • Mijn Account: hier geef je je e-mail en notificatie instellingen aan. Ook kun je er je chatinstellingen veranderen en regel je wie wel en wie niet je foto zo maar mag bekijken. Ook kun je hier je lidmaatschap wijzigen.

Onze conclusie over relatie.nl

Relatie.nl is in onze ogen een prima datingsite mits je nog niet echt specifieke wensen hebt wat betreft een partner. Net als Relatieplanet en Lexa dienen ze een algemeen publiek. De zoekfunctie werkt prima en er is voldoende “keus”. De site maakt geen gebruik van een persoonlijkheidstest maar heeft desalniettemin een erg serieus karakter. De site navigeert snel en steekt goed in elkaar. Hoogtepunt zijn de tarieven: Relatie behoort tot de goedkoopste grote relatiesites van Nederland. We hebben er over nagedacht maar kunnen niet echt grote nadelen van deze dienst noemen.

*** Direct naar de website van Relatie.nl: klik ***

Foto Website

relatie nl website foto

Cijfers en Kosten Relatie.nl

Aantal Leden: 185.000 inschrijvingen (per feb 2013), waarvan zo’n 60.000 actief lid is. Dagelijks komen er honderden leden bij.
Man/Vrouw verhouding: onbekend
Kosten Relatie.nl (voor een betaald abonnement cq full membership):
Deze datingsite is erg schappelijk geprijsd. Wil je na je abonnement nog langer lid blijven dan gelden er flinke kortingen. Deze staan achter de bedragen.

 • Prijs voor 1 maand: € 19.95. Hierna lid blijven? Slechts 6,95 p/m
 • Prijs voor 3 maanden: € 29,95 (gemiddeld € 59,50 per maand) Hierna lid blijven? Slechts 5,95 p/m
 • Prijs voor 6 maanden: € 39,95 (gemiddeld € 34,90 per maand) Hierna lid blijven? Slechts 4,95 p/m
 • Prijs voor 1 jaar: € 49,95 (gemiddeld € 24,90 per maand) Hierna lid blijven? Slechts 3,95 p/m

Je betaalde lidmaatschap wordt alleen automatisch verlengd als je aangeeft dat je dat wilt. Als je dit doet komt er steeds een maand bij (tegen het speciale tarief, zie boven). Het automatisch verlengen kan op ieder gewenst moment, tot 24 uur voor de verlenging, eenvoudig via de site worden stopgezet. Betalen kan via iDEAL of via een online machtiging. In beide gevallen wordt je abonnement gelijk geactiveerd en kun je van alle betaalde opties (zie onder) gebruik maken.

Bedrijfs- & Contact Informatie

Update: Relatie.nl is in nieuwe handen, en is een product van:
Pink Melon Web Concepts Ltd
1 1/2 Miles Northern Highway
Belize City
Belize

Relatie.nl Opzeggen: het verwijderen van je profiel

Hoe kun je je lidmaatschap van Relatie opzeggen? Eerst moet je je account deactiveren. Log in, klik op de tab “Mijn Account”. Daar zie je je huidige accountstatus (Je account is momenteel geactiveerd en je profiel wordt getoond aan mogelijke matches). Klik op de button “deactiveren”. Na het deactiveren van je account wordt je profiel niet meer gevonden. Je kunt dan, via een speciale pagina, leden met wie je momenteel wederzijds contact hebt toestemming geven om je profiel te zien en wel contact met jou op te nemen. Je kunt er ook voor kiezen je hele profiel te verwijderen.

Bijzonderheden

 • Opgericht door de man die aan de basis stond van het succesvolle Relatieplanet.nl
 • Schrikt niet serieuze mensen af door uitgebreide registratieprocedure
 • Denkt net wat verder dan veel andere datingsites: grote foto verplicht, veel keuzemogelijkheden in het profiel, mogelijkheid tot videochatten
 • Zeer scherp geprijsd, zeker als je kijkt naar het niveau van de site
 • De hele site is McAfee Secure, dus veilig
 • Maak tijdelijk 24 uur lang gratis gebruik van alle betaalde functies
 • Mogelijkheid tot “extra aandacht”, zo kom je in de sidebar van je matches te staan. Lees wel de voorwaarden
 • Grote ledendatabase, waaronder singles van het voormalige ItClicks.nl
 • Maatschappelijk betrokken: steunt weeskinderen uit Invinha te Mozambique
 • Uitgebreide tip-pagina om succesvol te daten. (Lees ook onze eigen

Hartelijk dank voor het lezen van deze review; hopelijk heb je er wat aan gehad. Ben je al bekend met Relatie en wil je je eigen review schrijven dan kan dat hier onder. Wees alsjeblieft zo volledig mogelijk en probeer voor- en nadelen van deze datingsite aan te geven. Je kunt ook een beoordeling geven door in onderstaand schema sterren toe te kennen op verschillende aspecten van Relatie.nl. Door het lezen van jouw ervaringen kunnen andere singles makkelijker tot keuze voor een goede datingsite komen.

c-date banner

10 gedachten over “Relatie.nl, een grote, serieuze datingsite van de oprichter van Relatieplanet”

 1. Deze pagina geeft wel veel reacties, maar allemaal van vrouwen die willen tikken. Geen enkele date kunnen regelen, zelfs na meer dan 100 berichten aan een en dezelfde vrouw. Heb niet het idee dat de vrouwen die hier zitten op zoek zijn naar een echte afspraak. Of het allemaal nep is weet ik niet, maar op zijn minst héél duur…Kan beter ergens anders gaan zoeken, want dit levert niets op.
  Mijn advies Stop voordat je failliet gaat.

 2. En het klopt wat BOBBY zegt!

  Zielige verhaaltjes over weduwe/zieke moeders

  NIET DOEN!!!

 3. Een site die je belist niet moet gebruiken als je een contact met een vrouw wilt zoeken.
  De site is voor 90% uit fake profielen op gebouwd die her en der van het internet zijn geplukt. Er zitten mensen in ploegendienst die van elkaar niet weten hoe je al hebt gereageerd en tegenwoordig worden er met zielige verhalen van weduwen met te veel geld, 2 jaar in coma gelegen en nu wel uit de band willen etc mensen gelokt. Foto’s van ene profiel worden abusievelijk met andere meegestuurd zodat je weet dat dat allebei een fake profiel is. Wil je echt contact niet doen alleen geldklopperij. \koop geen credits van deze site en de zustersite relatieplanet met dezelfde foto’s met een andere tekst.
  Je bent gewaarschuwd.
  Ben nog steeds op zoek naar een eerlijke site voor erotisch kontakt, tips misschien???

 4. Hoe schrijf ik me godverdomme uit van die site….!???? Gen contact gegevens niks….

 5. Sinds kort is Relatie.nl geheel vernieuwd en wordt beheerd door ene Jacqueline. Ik heb er lang op gestaan zonder ooit een reactie te krijgen. Nu ineens krijg ik een paar reacties per dag. Ik heb vervolgens mijn profiel verwijderd en dan ineens blijkt dat je nog steeds reacties krijgt, omdat jouw profiel de dames wel aanspreekt. Hoezo spreekt een profiel aan als het niet bestaat ? Wat mij betreft een en al nep, oplichting en pure geldklopperij. NIET AAN BEGINNEN !!!!

 6. Op datingsites met een abonnement zoals Lexa en Relatieplanet was ik niet populair.
  Ik kreeg geen contact.Laat staan een afspraak.
  Ik ben een knappe man en ik ben rijk. Dat zeg ik dus bewust niet.
  Op de oude Relatie.nl was het ook niet anders.

  Kort geleden kreeg ik een mail om mijn oude profiel weer te gebruiken (dacht dat die niet meer bestond, die was toch opgezegd) Ik reageerde niet.
  Na enkele dagen kreeg ik allerlei berichtjes van dames die in mij geïntresseerd zijn . Dames die mij zelfs als favoriet kozen
  Na het aanklikken op relatie.nl zag ik de foto’s van die dames. Allemaal bloedmooi en jong van uiterlijk.
  De berichten kon ik wel lezen maar niet beantwoorden
  Ik moest eerst een 0900 nummer bellen. Kosten 1.40 euro per gesprek.
  Dan kreeg ik een pincode die ik moest intoetsen om het bericht van de Dame te kunnen opsturen.
  Rekensom : 30 berichten beantwoorden op 1 avond is veel duurder dan 3 maanden abonnement bij Relatieplanet.

  Het is dus allemaal om de poen te doen en alles is nep. Oplichting dus.
  Je account kun je niet opzeggen. De buttons werken niet waar je zou moeten aanklikken.

  Ik kom nooit meer op een datingsite.

 7. Deze site heeft een nieuw systeem, betalen (kredits) voor berichten. Een soort gelijk low-ranking systeem als andere 18+ contact-sites
  Ik kan mij NIET meer UITSCHRIJVEN. Veel functies werken niet meer.
  Ik raad deze site NIET aan!

 8. ik zou graag willen weten wat het kost,ik zag 1.40 euro per bericht ,maar dat zal denk ik wel fout zijn,anders zijn jullie 300% duurder geworden,dus wat kost het dan wel?

 9. Relatie.nl was een leuke site, ik had contact met drie personen die absoluut niet nep waren.
  Site is over gegaan in anderen handen, telefoonnummer is afgesloten.

  De bestaande contacten en berichten zijn verwijderd sinds vandaag (27-11-2014).
  Staat nu allemaal fake spul op en geven ze zelf ook toe in hun eigen mailtje (zie 7e bullet bij de hoogtepunten) . Voor deze zogenaamde ‘entertainment profielen’ profielen mag je wel betalen

  Mijn tegoed van ruim 10 maanden (ongeveer 50,00) is omgezet in 20 credits twv van ongeveer 20,00.

  Onderstaande mail heb ik gekregen en als je daarop reageert kost het je ook nog een credit.

  Maar ik zal mij eerst even voorstellen, ik ben de nieuwe site-manager van
  Relatie.nl, zelf werk ik al heel lang met internet en heb sinds 2011 mijn eigen Relatiebemiddelingsbureau. Maar ik was toe aan een nieuwe uitdaging en ben daarom gevraagd of ik mee wou helpen met een nieuwe versie van Relatie.nl. En zoals je misschien hebt gezien heb ik een aantal dingen aangepast;

  Voor leden die een abonnement hadden, we hebben jouw abonnement stopgezet en jouw tegoed omgezet naar credits voor deze nieuwe versie. Je eventueel doorlopende incasso is per direct stopgezet.

  Maar je bent natuurlijk benieuwd wat we allemaal nog meer hebben aangepast, ik som even wat hoogtepunten op;

  • Zo heb je nu geen abonnementen meer en zit je dus niet met vaste kosten.
  • Het is wat spannender gemaakt, je kan nu ook zoeken naar spannende 18+ profielen.
  • Wij hebben de lay-out een klein beetje aangepast en meer van deze tijd gemaakt
  • Je kunt geen abonnement meer afsluiten maar betaalt uitsluitend per bericht
  • De mobiele en tablet versie zijn sterk verbeterd.
  • De nieuwe exploitant van Relatie.nl heeft veel meer dating sites met gekoppelde profielen, er is dus nu veel meer keuze.
  • Om de spanning te verhogen zijn er fictieve entertainment profielen toegevoegd, met deze fictieve profielen zijn geen fysieke afspraken mogelijk.
  • We gaan de komende maanden weer hard adverteren om te zorgen voor veel nieuwe leden.
  • Er zal in de toekomst ook aan app komen, zodat je makkelijk via de app contacten kan maken.
  • Er zijn slimme nieuwe betaalopties toegevoegd.
  • Onze abuse afdeling is uitgebreid om “nepprofielen” buiten de deur te houden!

  Kortom er zijn een paar dingen veranderd, maar allemaal om het voor jou wat spannender te maken!

  Het belangrijkste is dat je het naar je zin hebt op mijn versie van Relatie.nl en dat er meer entertainment is voor iedereen. Voor het maken van afspraakjes en dates met de overige profielen
  zal je nu dus geen abonnement meer nodig hebben en kan je dus heel voordelig jouw favoriete profielen uitnodigen voor een leuk of spannend afspraakje!

  Mocht je vragen of opmerkingen hebben, Dan kan je mij altijd een berichtje sturen!

  Feedback is the breakfast of champions en ik sta voor alle suggesties open!

  Veel plezier op de nieuwe site van Relatie.nl
  Groetjes, Relatie.nl

 10. Doelgroep is de wat meer serieuze dater. Lees je overal, ook op de site. Wat hier mee in contrast staat is dat geen andere site zo’n absurd groot aantal niet reagerende leden heeft. Op flirt-sites heb je dit soms, maar op relatie.nl was er soms een reactie. Je vraagt je af of er omwille van omzet draaien een flink gevulde d-base in de lucht wordt gehouden.

Plaats een reactie