Gratis datingsite Date.nl

“Geen verborgen kosten” dat is de tagline van de datingsite date.nl, en dat maken ze waar ook. Samen met Knuz is deze site een goed voorbeeld van websites die met hun tijd meegaan door zich af en toe in een nieuw jasje te hijsen. De pagina’s zien er fris uit, en het navigeren is zeer overzichtelijk en belangrijker nog: snel. Qua uiterlijk zijn er waarschijnlijk geen nettere gratis datingsites te vinden.

UPDATE: Date.nl blijkt te zijn overgenomen door Frozen Geeks Limited en in nu NIET gratis meer én staat vol met fictieve profielen waar geen fysieke afspraken mee mogelijk zijn. Zoek je een gratis datingsite, sla deze site dan over.

logo date nlEen groot nadeel van deze site: het gemiddeld aantal online leden. Toen wij de site bezochten lag dit aantal steeds rond de 7. Dit was echter vrijwel altijd ’s ochtends; wellicht ligt het aantal bezoekers in de avonduren een stuk hoger.

Een specifiek ledenaantal hebben we helaas niet op de site kunnen vinden.

Dat de site nog altijd bezig is haar service te verbeteren bleek wel na onze aanmelding; binnen een paar uur kregen we de vaste nieuwsbrief binnen waarin stond dat je nu ook dates op een x aantal kilometers bij jou in de buurt kunt zoeken. De site blijft zich dus ontwikkelen.

Eenvoudige, snelle navigatie

De interactie met andere singles is duidelijk georganiseerd: onder het kopje “Netwerk” kun je met een paar klikken een en ander regelen, zoals bekijken wie je vrienden zijn, wie je geblokkeerd hebt, en zien wie jouw profiel bezocht hebben. Ook zie je hier singles die je tot favoriet hebt gebombardeerd.
Onder “Instellingen” kun je vrij eenvoudig, net als bij Facebook, je notificaties instellen, ofwel bepalen bij welke actie je een mailtje wenst te krijgen. Ook je privacy-instellingen zijn lekker uitgebreid te specificeren.

In de sidebar links kun je met één klik zien welke mannen of vrouwen er online zijn, maar bijvoorbeeld ook zien wie er uit jouw provincie of zelfs stad op dat moment actief is op de site. Ook zie je er de laatste actieve forumtopics, zodat je gelijk kunt meediscussiëren als je je daar toe geroepen voelt. Date.nl heeft wat reclame op de site staan, de kachel moet branden nietwaar, maar deze is minder hinderlijk aanwezig dan op veel andere datingsites.

Het is ons eigenlijk een raadsel waarom deze site niet meer leden heeft; qua look and feel en techniek zit deze site uitstekend in elkaar. Date.nl is pas sinds februari 2011 online, dus aan de andere kant is tienduizend leden in acht maanden tijd zo slecht nog niet. Daarnaast verwijdert deze relatieservice profielen van mensen die maanden niet online zijn geweest, om zo de database “schoon” te houden.

*** Direct naar de website van Date: klik ***

Foto Website

Cijfers Date.nl

De volgende cijfers zijn per 14 oktober:
Aantal Leden: Onbekend, op de site staat méér dan 10.000
Man/Vrouw verhouding: Wordt niet aangegeven. Op basis van cijfers nieuwe inschrijvingen denken we 72% man, 18% vrouw.

Bijzonderheden

 • 100% gratis, de site verdient met reclame (onder andere Google ads)
 • Fris en verzorgd uiterlijk, zeker voor een kosteloze website.
 • Test zelf hoe je in de markt ligt met het Hot-or-Not onderdeel.
 • Qua functies zeer uitgebreid: agenda, chatroom, e-gifts en blogmogelijkheid
 • Vervelende mensen kun je eenvoudig blokkeren.
 • De website werkt ook op je mobiele telefoon.
 • Praat mee over o.a. het vrijgezellenbestaan op het forum.
 • De site is toegankelijk voor Engelstaligen (klik op het vlaggetje).
 • Vind aangeraden singleboeken onder de rubriek Tips..

Wil je graag meer lezen over dit type relatiesites waar je niets voor hoeft te betalen? Lees ons uitgebreide artikel over gratis dating met Top10 lijst. Ervaringen met deze service kunnen uiteraard in de comments gepost worden.

c-date banner

9 gedachten over “Gratis datingsite Date.nl”

 1. Hoi ik ben Margriet en ben op zoek naar een leuk spontanen en eerlijke betrouwbare man. Denk jij dat je dat bent voor mij laat me weten groetjes x

 2. Een paar jaar geleden was het nog gratis. Nu vragen ze (belachelijk genoeg) 1 euro om één berichtje te sturen. Dus bij 10 berichtjes van 10 zinnen ben je 10 euro kwijt. Nog duurder dan de meeste datingssites dus.

 3. Net ingeschreven en kom er gelijk achter dat het niet gratis is!
  Net ingeschreven en krijg al vele aanbiedingen van mooie vrouwen schaars gekleed.
  De opzet is natuurlijk dat je een bericht terug stuurt, 1 euro per bericht waarschijnlijk wordt je een tijdje aan de praat gehouden door die mooie dame om euro’s te scoren. Je schiet er niets mee op, alleen is je portemonnee wat lichter gemaakt.
  Nee deze site is af te raden en compleet onbetrouwbar!

  O ja,
  Al die berichten die ik kreeg van die mooie dames, daar stond in dat men mijn profiel was tegengekomen
  en dat het hun zeer aansprak. Ten eerste stond er nog niet eens een foto van mijzelf op (nog niet goedgekeurd) ten tweede was mijn profiel na die ongeveer 6 berichten nog 0 keer bekeken! U snapt het al….
  Groet piet

 4. Waarschuwing: http://www.Date.nl is sinds kort niet meer gratis maar werkt met dezelfde formule als al die andere nepsites van Frozen Geeks Limited: fakeprofielen met voorstellen te mooi om waar te zijn en dik betalen voor ieder berichtje dat je sturen wilt

 5. Deze site is absoluut gratis. Het verschil met de betaalde sites per maand of per bericht is dat er op deze site waarschijnlijk geen FAKE adressen zitten. Dat komt tot uitdrukking dat je op de andere sites bakken met mails krijgt die nooit tot een date komen en op deze site zo weinig mensen zitten, misschien omdat ze het niet vertrouwen???, dat je vrijwel geen mail krijgt. Na maanden nog geen enkel bericht ontvangen. Jammer want het is gratis dus je kunt makkelijk sturen. Groeten van Hans.

 6. Gratis waargemaakt? ik open de site en zie direct een prijslijst om te kunnen mailen en berichten te lezen.
  Om contacten te leggen moet ook hier gewoon betaald worden.
  Een lokkertje dat bij openen wel gelijk toont dat het niet waar is.
  groeten…

 7. wat ze beweren klopt niet want gratis bestaat niet want ik vraag me eigen af wie dan de site betaalt de overheid of toch de mensen die van deze dating site lid worden onthoud mensen als er het woordje gratis er bij staat kost het acht af toch handen vol met geld zeker als je na een vrouw of een man een berichtje gaat opsturen dan kun je via een telefoonnummer dat berichtje opsturen alleen dat telefoontje kost wel 1.50 per minuut

Plaats een reactie