Catfish, een reality show over online dating. Binnenkort bij MTV

Een leuke aankondiging zo vlak voor Valentijnsdag: de televisieshow Catfish, van MTV is binnenkort ook in Nederland te zien. Wat is een catfish? Iemand die op een datingsite een fake profiel aanmaakt, en bijvoorbeeld foto’s van een ander gebruikt tijdens het internetdaten.

Het TV programma is bedacht naar aanleiding van de documentaire film Catfish (uit 2010, IMDB-link, waarin een man zijn broer filmt die via Facebook een romantische relatie opbouwt met een jongedame. In de Verenigde Staten, waar het programma al sinds november wordt uitgezonden, is de reality show een groot succes. Zo groot zelfs dat MTV al heeft aangekondigd een tweede seizoen te maken.

catfish mtvIn Catfish gaat de MTV crew op zoek naar koppels die elkaar op het internet hebben leren kennen, maar die elkaar nog steeds niet in het echt ontmoet hebben. MTV schrijft op haar site: “Vanaf zondag 17 februari gaan wij met de producer van de cultfilm ‘Catfish’ elke week op een emotionele reis met iemand die eindelijk zijn internetlief gaat ontmoeten. Zij komen soms voor bizarre verrassingen te staan.”

Het is de zoveelste reality-show die op de muziekzender wordt uitgezonden, maar deze vinden we wel erg interessant en de moeite waard.

MTV en Online Dating

Als je de site van MTV bezoekt word je momenteel ook gevraagd mee te doen aan een korte enquête over online dating. Het zijn 10 vragen en het invullen duurt niet lang. Kennelijk is internetdating een thema waar MTV flink mee aan de sleag wil, en dat juichen wij natuurlijk alleen maar toe.

Want spannend is het wel. Hoe is het om na een lange periode van online kennismaking elkaar eindelijk in het echt te zien? Valt het enorm tegen of raak je nog meer verliefd dan je al was? In Catfish volgt men verschillende stellen die allemaal zo hun eigen verwachtingen hebben. Net als de documentaire is het televisieprogramma een boeiend inkijkje in de wereld van online daten, zowel op datingsites als op social media als Facebook.

De “stellen” die in de eerste 10 afleveringen van Catfish te zien zijn zijn:

 1. Sunny & Jamison
 2. Trina & Scorpio
 3. Kim & Matt
 4. Jasmine & Mike
 5. Jarrod & Abby
 6. Kya & Alyx
 7. Joe & Kari Ann
 8. Tyler & Amanda
 9. Rod & Ebony
 10. Rico & Ja’mari

Op het VIVA Forum wordt er al druk gediscussieerd over deze TV show. Sommige forumleden hebben hem al gezien en denken dat de boel in scene is gezet. Wat denk jij?

Catfish: The TV Show is vanaf 17 februari elke zondag te zien om 19.10u op MTV. Of het tweede seizoen hier ook uitgezonden gaat worden is nog niet bekend. Misschien is het een goed idee een Nederlandse variant van Catfish: The TV Show te maken?

Ga jij dit programma bekijken, of heb je Catfish al gezien? We zijn natuurlijk erg benieuwd wat je er van vindt. Denk jij dat deze reality serie helemaal echt is of is het deels in scene gezet? Wist jij wat een Catfish is en ken je mensen die zich zo gedragen op datingsites? Zo ja, wat zijn hun motieven? We lezen het graag terug in de comments.

c-date banner

1 gedachte over “Catfish, een reality show over online dating. Binnenkort bij MTV”

 1. ik vind zeker dat ze hier een nederlandse versie van moeten maken .
  ik zelf heb al 3 jaar contact met een jongen uit tunesie we bellen we smsse we praten op skype.
  ik zie wel dat ik sommige fotos niet kan zijn op zijn facebook en dat maakt mij zorgen.
  ik heb hem wel gezien op skype maar nog nooit in het echt,
  ik weet gewoon dat er meerdere mensen zijn die tegen zoiets aanlopen hier in nederland, dus mij lijkt het goed om ook een nederlandse versie van dit programma te maken

Plaats een reactie