Love.nl: een nieuw chat- en datingsite

Love.nl is een datingsite die via een eigen algoritme matches probeert te maken tussen de leden. Nu is dat nog niet heel speciaal. In principe heeft immers elke datingsite zo zijn eigen algoritme om matches te maken. Bovendien ziet lang niet iedereen die zogenaamd ‘slimme’ algoritmes als een zegen.

Direct na het aanmelden krijg je een hele waslijst aan vragen voorgeschoteld die je in kunt vullen. Er komen uiteraard basisvragen aan de orde over je geslacht, geboortedatum, een korte tekst over jezelf, welke talen je spreekt, enzovoorts. Het aanmelden is overigens gratis. Update: Helaas is Love.nl inmiddels offline

love.nl_

Het doel van de website is om hiermee uitgebreid in kaart te kunnen brengen hoe jij in elkaar zit. Op die manier hoopt de website goede matches te kunnen maken. Of die matches echt zo goed zijn is natuurlijk afwachten, maar in ons geval krijgen we in ieder geval redelijk wat matches te zien die niet meer actief zijn. Dat werpt bij ons de vraag op hoeveel leden er eigenlijk actief zijn.

Iets wat overduidelijk niet goed werkt, is het matchen op basis van geslacht. Voor een proefaccount hebben we duidelijk ingevuld dat we 100% op vrouwen vallen (je kunt dat met een slider aangeven, dus je kunt ook voor bijvoorbeeld 65% op vrouwen en 35% op mannen vallen), en toch verschijnen er hetero mannen in ons overzicht. Misschien om vrienden mee te worden, maar daar waren we dus niet naar op zoek.

Om een of andere reden kwamen we niet voorbij het eerste vragenscherm. Waarschijnlijk hebben we ergens iets fout ingevuld, maar de website meldt daar niets over. Vreemd genoeg was de vragenlijst de volgende dag ineens verdwenen en konden we dus alsnog de website bekijken.

Wat allereerst opvalt is dat zolang je geen foto’s hebt geüpload, je enkel in contact kunt komen met de leden die zelf ook geen foto’s op de site hebben staan. Op zich wel zo eerlijk en goed gevonden. Het moge duidelijk zijn dat Love.nl zo probeert te stimuleren dat iedereen een foto upload. Dat maakt het immers veel aantrekkelijker om over de site te surfen. Natuurlijk gaat het ook zeker om het innerlijk, maar veel mensen willen toch uiterlijk ook een klik hebben.

Love Ervaringen van leden

Zoals we hierboven al aan hebben gegeven, was de vragenlijst een wat rommelig en lang. Diverse leden van Love.nl geven aan dat dit eigenlijk voor de hele website geldt, wat op den duur toch wel gaat irriteren. Het lijkt alsof de website nog in bèta is en dus nog afgemaakt moet worden. Ook op de profielpagina’s staat alles door elkaar. Het begin is er wel, en op zich veelbelovend.

Verder krijg je bij veel acties geen terugkoppeling. Zo is het mogelijk een berichtje te sturen met een gratis account, maar als je op ‘Verstuur’ hebt geklikt, wordt het veld gewoon weer leeg, zonder dat op enige manier duidelijk wordt of je bericht nu wel of niet verstuurd is.

foto love.nl

Lidmaatschap van Love.nl

Een lidmaatschap voor Love.nl kost tussen de € 7,95 en € 25,95; afhankelijk van welke abonnementsduur je neemt en per hoeveel maanden je betaalt. Ook dat is iets wat erg rommelig op de website wordt vertoond: er zijn totaal 15 verschillende abonnementsprijzen per maand.

Conclusie

Al met al zijn we gematigd positief over de website Love.nl, maar er mag nog wel wat doorontwikkeld worden. De gedachte erachter zal ongetwijfeld goed zijn, maar het voelt gewoon alsof de website nog niet helemaal klaar is. De website is wat rommelig, er staan tal van vreemde fouten op de website, er komen hetero mannen in het match overzicht van een hetero man te staan, enzovoorts.

Bovendien is totaal niet te zien hoeveel leden er eigenlijk op de website aanwezig zijn. Je weet dus niet hoe groot de vijver is waarin je vist. We zullen deze review in de toekomst daar waar nodig aanvullen of aanpassen.

Maar goed, zoals eigenlijk voor alle datingsites wel geldt: baat het niet, dan schaadt het zeker ook niet. Je kunt je dus altijd aanmelden en kijken wat er van komt. In elk geval kost het geen geld om het eens te proberen.

c-date banner

Plaats een reactie