HetGrandCafe, online dating en borrelen voor 35plussers

Het Grand Café is een gemoedelijke digitale ontmoetingsplaats voor dames en heren van 35+ die op zoek zijn naar een date, vriend(in) of gewoon een nieuwe vriendschap. De kosten zijn een stuk lager dan bij grote datingsites als Parship en Lexa. Hetgrandcafe.nl is een relatief kleine speler op de datingmarkt, maar is al aardig wat jaren actief.

Wat is HetGrandCafe voor een website?

Naast online dating maken borrels op locatie een belangrijk deel uit van deze datingsite. Deze borrelmiddagen en -avonden worden in samenwerking met Go-out en SingleDays, en vinden maandelijks plaats. Reviews van bezoekers van deze datingwebsite vind je onder aan de pagina.

Net als op andere datingsites dien je je netjes te gedragen en je aan de netiquette te houden, zodat het gezellig blijft. Als je nare ervaringen hebt met een van de leden kun je dit bij de klantenservice melden, maar het overgrote deel van de bezoekers houdt óók van gezelligheid en romantiek. Het inschrijven is natuurlijk gratis, en tijdelijk ben je zelfs 2 maanden lang gratis lid!

*** Direct naar de website van Hetgrandcafe.nl: klik ***

Het aanmaken van je datingprofiel op Het Grand Café

persoonlijk scherm grand cafe

Bij het invullen van je profiel moet je wat standaardvragen (lengte, kleur ogen) beantwoorden, maar is er gelukkig ook ruimte voor vragen die je op andere datingsites meestal niet tegenkomt. Heb je bijvoorbeeld een tatoeage? Een piercing, bril, of bakkebaarden? Overigens kun je bij alle vragen de optie “houd ik liever voor mijzelf” selecteren. Ook wordt er gevraagd of je introvert of extravert bent; een simpele vraag die naar onze mening veel te weinig gesteld wordt bij het aanmaken van een datingprofiel. Dit valt dus zeer te prijzen.

Vervolgens ga je invullen wat je zoekt bij jouw ideale date. Klik links op de afbeelding om deze te vergroten. Rechts zie je de info die je over jezelf hebt ingevuld, links kun je aangeven waar jouw partner aan moet voldoen. Een minpuntje is dat je hier geen meerdere mogelijkheden kunt selecteren. Dus als je zowel op slank als “normaal” valt zul je moeten kiezen. Inmiddels heb je een mailtje ontvangen met daarin een link; hiermee kun je je lidmaatschap bevestigen. Als je dit niet doet kun je niet inloggen.

Je Persoonlijke Profielpagina

profielpagina grand cafe

Na het inloggen kom je in je persoonlijke pagina terecht. Zie het plaatje links. Op deze pagina zie je een overzicht van wat je hebt ingevuld tot nu toe. Dit kun je nog aanvullen met kernwoorden: waar houd je van, en waar houd je niet van? Geeft bijvoorbeeld aan wat voor eten je lekker vindt, wat je graag doet in je vrije tijd, enzovoort. Rechts vind je een formulier waarmee je snel kunt zoeken naar andere singles. Opties: man of vrouw, leeftijdscategorie, opleidingsniveau en provincie.

Verder vind je op deze pagina de knop “Matches”, waarmee je je huidige matches tevoorschijn tovert. Ook kun je er je vrienden beheren, naar je inbox navigeren of contact zoeken met de klantenservice van Het Grand Café. Vrienden kun je uitnodigen te proosten; zo laat je weten dat je ze graag in het echt wilt ontmoeten. De barometer rechtsonder geeft aan in hoeverre je je profiel hebt ingevuld. Bezoek hetgrandcafe.nl

Matchprofiel en maandelijks borrelen op locatie

het grand cafe

Daarnaast staat een balk met “Matchprofiel” er in; wat dat betekent is ons niet duidelijk. Weet jij het wel? Benoem dat dan even als je een review over Het Grand Café schrijft. Onze recensie alleen is namelijk niet genoeg; we willen zo veel mogelijk ervaringen verzamelen om een goed beeld te kunnen schetsen van deze datingsite.

Het borrelen op locatie zou een belangrijk onderdeel uitmaken van deze dienst, maar behalve een agenda op de voorpagina zien we binnen de persoonlijke pagina eigenlijk niets dat ons verder helpt. Hoe weten we nu waar en hoe laat deze borrels worden gehouden? Hopelijk lezen we dit later terug in de reacties, dus als jij het weet mag je het zeggen.

Foto Website

Cijfers en Prijzen Hetgrandcafe.nl

Aantal Leden: Beperkt; relatief kleine community
Man/Vrouw verhouding: 40% mannen, 60% vrouwen!
Kosten HetGrandCafe.nl (betaald abonnement cq full member):

 • Inschrijven is gratis
 • 3 maanden lidmaatschap nu €15. Met eerste maand gratis
 • 5 maanden lidmaatschap nu €22,50, eerste twee maanden gratis
 • 12 maanden lidmaatschap nu €45, eerste zes maanden gratis

Actie: Nu zijn tijdelijk zelfs de eerste twee maanden gratis

Door inschrijving verleent een lid machtiging voor een automatische afschrijving van het lidmaatschapsgeld van Euro 7,50 per maand,met een minimum van twee maanden. Als je niet opzegt wordt je lidmaatschap stilzwijgend verlengd.

ActiviteitGratis LidmaatschapBetaald Lidmaatschap
Foto's zienjaja
Interesse bericht sturenneeja
Tekst berichten sturenneeja
Reageren op berichtenneeja
Foto(s) plaatsenjaja
Profielen bezoeken / Zoekfunctiejaja
Persoonlijkheidstest doennvtnvt
Mobiel daten / Appnvtnvt
Deelnemen aan maandelijkse borrelneeja
Chatbox toegangnvtnvt

Bedrijfs- & Contact Informatie

e-mailadres Helpdesk: info@hetgrandcafe.nl
Postbus 1054, 2302 BB Leiden
KVK nummer: 28102247, website: www.hetgrandcafe.nl

Het verwijderen van je account

Ben je al lid en wil je je account van hetgrandcafe.nl verwijderen? Log in, ga naar Persoonlijke Pagina -> Abonnementsgegevens -> vul onder Lidmaatschap opzeggen je huidige wachtwoord in en klik op “opzeggen”. Vul de reden van je opzegging in en klik op “definitief opzeggen”.

Bijzonderheden

 • Andere opzet dan reguliere datingsites. Kleinschalig en persoonlijke aanpak
 • Digitale ontmoetingsplaats voor vrouwen en mannen van 35+
 • Ook gericht op vriendschappen, niet alleen op dating en relaties
 • Af en toe worden er borrels gehouden; hier ligt de nadruk op
 • Quotes van bestaande stamgasten: “niet zo massaal, “originele manier van zoeken”
 • Lid van Webshop Keurmerk keurmerk.info
 • Nieuwe matches krijg je per e-mail toegestuurd
 • Borrelen op locatie in de grote steden: Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Check de agenda
 • Minder duur en massaal dan de grote sites

Reviews over deze site zijn natuurlijk altijd zeer welkom. Je kunt ze hier onder kwijt. Hoe meer uitgebreide recensies we binnenkrijgen, hoe beter: zo help je andere singles met het kiezen van de juiste datingsite. Als je klachten hebt over hetgrandcafe.nl kun je die ook achterlaten. Wel vragen we je de klacht zo goed mogelijk te omschrijven. Zowel erg tevreden als zeer ontevreden consumenten vragen we vriendelijk een genuanceerde kritiek achter te laten.

c-date banner

1 gedachte over “HetGrandCafe, online dating en borrelen voor 35plussers”

 1. dat deze site al jaren actief is verklaard waarom er zoveel profielen van vrouwen opstaan zonder info, of zonder foto of waar dames in hun profiel hun leeftijd vermelden terwijl de site zegt dat ze al 4 jaar ouder zijn.(waarschijnlijk gewoon inactief) heel veel profielen bevatten een voornaam en achternaam die compleet leeg is of profielen met een hoop onzin erin.

  En al helemaal niet als je er ook nog 7,50 pmd voor moet dokken

  Ik beveel deze site dan ook niet aan! (anno 2017)

Plaats een reactie