Roze Filmdagen 2012: Amsterdam Gay & Lesbian Film Festival

Vanaf overmorgen wordt in het Ketelhuis in Amsterdam de 15de editie van de Roze Filmdagen georganiseerd. Van 15 tot en met 25 maart kun je er terecht voor de betere Gay & Lesbian films: meer dan 110 voorstellingen in totaal. Bioscoop het Ketelhuis heeft 3 verschillende zalen en een gezellige keuken en bar.

De Roze Filmdagen bestaan al sinds 1996, als opvolger van het Internationale Gay and Lesbian Filmfestival Holland dat tot dan toe eens in de 5 jaar gehouden werd. Het Roze Filmdagen Amsterdam Gay & Lesbian Film Festival werd een jaarlijks terugkeren evenement. Een uitgebreide beschrijving van de geschiedenis van het evenement vind je op rozefilmdagen.nl, waar je ook meer info kunt vinden over het programma en kaartverkoop.

Als je meer wilt doen dan slechts films bezoeken zou je kunnen overwegen member, donateur of sponsor te worden. Als je de filmdagen steunt kun je rekenen op korting op voorstellingen.

roze filmdagen posterOp de filmposter links zie je trouwens de beroemde homoseksuele pinguïns Pedro en Buddy. Op zich niets bijzonders, aangezien honderden diersoorten homoseksueel gedrag vertonen, ware het niet dat deze dieren door de dierentuin uit elkaar zijn gehaald. Deze editie van de Roze Filmdagen een hommage aan deze twee Afrikaanse pinguïns. Een hommage aan de liefde. Films die tijdens het festival in de prijzen zullen vallen gaan ook nog wat met de twee dieren te maken krijgen.

Zoals gezegd zijn er ruim 110 voorstellingen van een select aantal homo en lesbische films, verdeeld over verschillende thema’s (Religie, The Gaze, Global). We zullen ze hier niet allemaal opnoemen, maar programma-onderdelen die op het eerste gezicht met liefde en/of online dating te maken hebben zijn:

  • Dark Shadows: Zeven korte films met als thema’s Online dating, one night stands, cruising, betaalde seks en wat terloopse porno.
  • Bye Bye Blondie: Twee vrouwen, worden verliefd op elkaar tijdens de rockperiode van de jaren ’80.
  • Amphetamine: Stijlvol drama over een onmogelijke liefde in Hongkong.
  • Weekend: Een vluchtige ontmoeting loopt uit op een affaire. Intens, levensecht, romantisch.
  • Kiss Me: Twee vrouwen kunnen niet alleen stiefzusjes zijn in deze prachtige, romantische film uit Zweden. Deze niet-te-missen film is een van de meest romantische rolprenten die tijdens het festival te zien is.
  • Four More Years: Verliefd worden op een man, dat kan nog net. Maar niet op je grootste politieke rivaal!
  • Romeos: Hoe meer Lukas voor Fabio valt, hoe lastiger het is zijn geheim te bewaren…
  • All About Love: Lichtvoetige zedenschets over vrouwen in het bruisende, moderne Hongkong

Kaarten kosten in principe € 9.00, maar er zijn enkele kortingsmogelijkheden (CJP, Cineville, 65+ et cetera). Een overzicht van de prijzen vind je op de website; online je kaarten bestellen kan GayParship .

Uitgebreide informatie over het filmfestival vind je op rozefilmdagen.nl, en het Twitter account van de Roze Filmdagen is uiteraard @rozefilmdagen. De Facebook pagina vind je hier.

c-date banner

Plaats een reactie