Pepper Dating: Love to Date? Datingsite à la Facebook

Relatief nieuw op de datingmarkt is Pepper.nl, een datingsite geheel samengesteld door online daters die niet tevreden waren met het bestaande aanbod van datingsites. Pepper is het resultaat van het initiatief van 5 daters die op hun weblog aan bezoekers vroegen wat zij graag voor nieuwe mogelijkheden zien op een site, en waar een goede datingwebsite aan moet voldoen. Na lang sleutelen zou dit de ultieme online dating site moeten zijn: Bezoek Pepper.nl

logo pepper

De site onderscheidt zich van andere diensten door een rijk gevuld profiel (niet alleen het bekijken van profielen moet leuk zijn, ook het samenstellen van je eigen datingprofiel moet een feestje worden), een relatief lage prijs, en unieke tools om jouw profiel een stuk interessanter te maken dan op andere sites het geval zou zijn. Verderop gaan we met deze review dieper op deze site in, maar in het kort zijn dit de drie redenen om via Pepper te daten:

 • Mooie profielen waar je in één oogopslag (visueel) de interesses, hobby’s en liefhebberijen van een single ziet.
 • Snel een leuk gesprek: chatfunctie. Je kunt met meerdere matches tegelijk chatten.
 • Snel contact: Pepper vindt dat je gewoon snel moet afspreken om te zien of het klikt. Daarvoor is de “Just Coffee” functie; stel voor om op geselecteerde plekken samen een kop koffie te gaan drinken.

Geen zin meer om te lezen? Onderaan kun je een promofilmpje vinden over de werkwijze van Pepper. We gaan nu verder met de procedure van inschrijving bij Pepper, de werkwijze en geven je een inkijkje in je eigen inlogscherm. We verklappen alvast: dit is een erg positieve recensie geworden en klachten hebben we eigenlijk niet.

Hoe werkt Pepper? Inschrijven en de Profielpagina

overzichtspagina datingsite

Inschrijven is heel eenvoudig. Je vult alleen je e-mailadres, je voornaam en je postcode in (een huisnummer is niet nodig).

Je komt nu direct in je lege Pepper profiel terecht (klik links om de afbeelding te vergroten, en je wordt gevraagd minimaal 5 interesses en 1 duidelijke foto van jezelf naar je profiel te slepen. Dit kan dus erg snel en eenvoudig; via Facebook, Google Images of gewoon door foto’s up te loaden van je PC. Interesses kunnen foto’s zijn, maar ook boeken, Youtube-filmpjes (hiermee kun je bv je muzieksmaak aangeven) en bioscoopfilms.

Links onder kun je een antwoord geven op een originele vraag; rechts kun je je standaard-informatie aanvullen (beroep, opleidingsniveau, lengte et cetera, wat je ook bij andere datingsites moet invullen). Inmiddels heeft Pepper je per mail je wachtwoord verstuurd; deze kun je uiteraard veranderen.

De Persoonlijkheidstest

overzichtspagina datingsite

Hierna ga je de test doen die iets zegt over jou als persoon, maar die vooral het systeem helpt met het zoeken van de juiste matches. Deze test is erg te prijzen; de vragen zijn duidelijk en hebben geen semi-wetenschappelijk karakter. Je krijgt multiple choice vragen (4 antwoord mogelijkheden: zeer oneens tot zeer eens) op het gebied van politiek, cultuur, consumeren, tradities, zelfontplooiing en over familie en vrienden. Neem voor deze kleine honderd vragen even goed de tijd. Bezoek Pepper.nl

Na het invullen verschijnen er onder je profiel 5 kernwoorden, die voortkomen uit je persoonlijkheidstest. Deze kun je laten staan, aanpassen of aanvullen. Je profiel voldoet nu aan de minimale eisen, maar de ervaring leert dat het beter is meer foto’s en teksten toe te voegen zodat je je van andere daters onderscheidt.

Als je je profiel voor 100% hebt ingevuld kan het systeem zien met wie je matcht en kun je deze matches ook bekijken. We vinden dit erg leuk gedaan en ook erg eerlijk: alleen singles die daten serieus nemen en werk maken van hun profiel krijgen andere vrijgezellen te zien.

Het Scherm met Matches

overzichtspagina datingsite

Als je bovenin je scherm op “Mijn Matches” klikt krijg je een overzicht van singles die op basis van je test en wat je verder hebt ingevuld bij je zouden kunnen passen. In één oogopslag zie je de profielfoto, naam, leeftijd, woonplaats en enkele foto’s van interesses van die jongen of meisje. Elke dag geeft het systeem een update van nieuwe matches.

Reageren zoals op Facebook

Als je op een profiel klikt kun je meer over deze single te weten komen. Leuk? Klik dan rechtsboven op “Leuk Profiel”. Vind je het een mismatch en wil je dit profiel niet meer in je zoekresultaten zien klik je op “Niet Meer Tonen”. Dit vinden we een van de grote voordelen van deze datingsite. Ook leuk: je kunt reageren op de antwoorden en/of foto’s die de persoon heeft opgegeven. In die zin lijkt Pepper een beetje op Facebook. Met een full membership kun je ook een bericht sturen; prijzen vind je hier onder)

Meer over je persoonlijke scherm: bovenin zie je je likes. Als je hier op klikt zie je in een handig overzicht welke profielen je hebt geliked en met wie er een wederzijdse “like” is. Ook vind je er je inbox en de mogelijkheid om betaald lid te worden. Met een betaald abonnement kun je ook “random chatten”, dus zomaar in een chatbox met een leuke single worden geplaatst.

*** Direct naar de website van Pepper.nl: klik ***

Foto Website Pepper.nl

pepper

Cijfers en kosten Pepper

Aantal Leden: Onbekend. Op de site staat dat elke maand een kleine 30.000 singles aangeeft elkaar leuk te vinden.
Man/Vrouw verhouding: onbekend
Prijzen Pepper.nl (betaald abonnement cq full member):
Premium Lidmaatschap:

 • Prijs voor 1 maand: € 25
 • Prijs voor 2 maanden: € 35 (gemiddeld € 17,50 per maand)
 • Prijs voor 3 maanden: € 45 (gemiddeld € 15 per maand)
 • Prijs voor 4 maanden: € 55 (gemiddeld € 13,75 per maand)

Als je niet opzegt wordt je abonnement met een maand verlengd (dus niet met de periode die je bent aangegaan, dat mag gelukkig niet meer). Hoe langer de periode van je initiële lidmaatschap, hoe goedkoper een maand verlenging kost. Qua prijzen is Pepper één van de goedkopere grote datingsites van ons land. Bovenstaande prijzen kunnen niet meer actueel, zijn; check deze altijd op de website zelf

love to date pepper


ActiviteitGratis LidmaatschapBetaald Lidmaatschap
Foto's bekijkenjaja
Profielen / Foto's likenjaja
Tekst berichten sturenneeja
Reageren op berichtenneeja
Foto(s) plaatsenja (minimaal 6)ja (minimaal 6)
Profielen bezoeken / Zoekfunctiejaja
Persoonlijkheidstest doenjaja
Mobiel daten / AppJaJa
Chatbox toegang voor Random Chatneeja

Bedrijfs- & Contact Informatie

Adres: Sumatralaan 47
1217 GP Hilversum
Geen telefoonnummer beschikbaar, wel een contact formulier op de site, of gebruik e-mail adres: support@pepper.nl
KVK-nummer: KvK 32171311. Onderdeel van RTL Ventures (zoals ook Sizz & Couverts.nl)

Opzeggen en je account verwijderen

Veel bezoekers vinden de weg naar onze website met de vraag hoe ze een bepaalde datingsite op kunnen zeggen, dus dat vermelden we er vanaf nu ook bij. Bij Pepper gaat dit als volgt: zorg dat je ingelogd bent en klik rechtsboven op je eigen naam. Daarna klik je door naar ‘Instellingen’ en dan op ‘Account’. Vervolgens hoef je alleen nog maar je wachtwoord in te typen en op ‘Verwijder mijn account’ te klikken. De procedure voor is dus vrij eenvoudig en dit staat keurig bij de Veelgestelde Vragen vermeld.

Genoeg gezien en zelf aan de slag met hét ultieme datingprofiel? Bezoek Pepper.nl.
Wij hebben zelf trouwens ook een eigen Youtube kanaal, waar we dating-gerelateerde video’s verzamelen. Abonneer je als je dit leuk vindt, of like onze Facebook pagina voor het laatste datingnieuws.

Bijzonderheden van Pepper dating

 • Zeer mooie profielen. Je sleept je plaatsjes precies waar je ze wilt hebben en kunt overal wat bij vertellen. Erg mooie opties en daadwerkelijk een vooruitgang ten opzichte van andere datingsites.
 • Leuk blog, waar je succesverhalen kunt lezen, mee kunt doen aan speciale win acties (date met robbie Williams om maar iets te noemen)
 • De allermooiste profielen worden soms op het weblog in het zonnetje gezet; reken op extra aandacht van de dames/heren!
 • Is opgezet omdat online daters veel klachten hadden over andere datingsites
 • Pepper Events, goede doelen acties, koffiedates bij Bagels & Beans en aanwezigheid op festivals
 • Matches op basis van een goede no-nonsense persoonlijkheidstest (geen wazige vragen)
 • Ruim 1100 internetdaters gaven op basis van hun internet dating ervaringen tips en aanwijzingen voor de te bouwen datingsite
 • Niet zelf zoeken door álle profielen, maar je krijgt leuke matches voorgeschoteld
 • Geinige Random Chatfunctie, waarbij je niet weet met wie je gaat chatten
 • Leden van Pepper konden extra aandacht krijgen in het TV programma RTL Lounge. We schreven daar al eerder over. Lees ook ons eerste artikel over de toen gloednieuwe datingsite
 • Bekend van RTL4, reclamespotjes op radio en televisie: jong publiek en schappelijke prijzen
 • Genomineerd voor de Dating Website van het Jaar Verkiezing; schopte het tot de laatste 5 genomineerden; Lexa won
 • Minpuntje: erg inactief Twitter account. En dat voor zo’n moderne site. ook een Facebook pagina ontbreekt
 • Wil je je niet inschrijven maar ben je wel benieuwd naar datingtips? De site geeft je gratis dating adviezen per e-mail

Al ervaring met Pepper?

Dat wij zelf een recensie schrijven is één ding,maar we zijn natuurlijk er benieuwd naar ervaringen van (ex-)singles die bij Pepper gedate hebben. Wij zijn behoorlijk positief over de site en vinden de prijs/kwaliteit-verhouding erg goed, maar we horen graag de mening van mannen en vrouwen die uitgebreider met deze datingsite gewerkt hebben. Je kunt jouw ervaring hier onder achter laten. Ben je geen lid (geweest) van deze datingwebsite? Dan mag je uiteraard ook laten weten wat je er van vindt. Nieuwsgierig? Neem een kijkje bij Pepper

Ook klachten zijn welkom; probeer wel genuanceerd te zijn en zowel positieve als negatieve punten van Pepper te benoemen. De site is gebouwd voor en door internetdaters dus ze blijven vat open staan voor kritiek en nieuwe ideeën. Je kunt Pepper een cijfer geven door ze op de verschillende punten hier onder te beoordelen.

c-date banner

9 gedachten over “Pepper Dating: Love to Date? Datingsite à la Facebook”

 1. Je moet beiden op hetzelde moment lid zijn en dan kan je verder chatten met de vrouwen die vanuit hunzelf niet verder komen dan hoi echttttt zoooo triest

 2. Helaas is Pepper niet meer wat het zou moeten zijn. Ik denk dat de site echt moet gaan nadenken om niet betalende leden meer mogelijkheden te geven. Het is niet zichtbaar wie wel en wie geen betalend lid is dus je wacht eindeloos op een reactie die niet kan komen omdat gratis leden niks anders kunnen dan liken en zelfs je berichtjes niet kunnen lezen. Matches drogen ook heel snel op. Concept was leuk maar heeft echt een revisie nodig. Zonde van mijn geld.

 3. WAARDELOZE DATINGSITE!

  ALS BETAALD LID
  Full members niet zichtbaar | Zeer beperkte
  zoekfunctie | Weinig actieve leden |
  Zeer slecht tot niet reagerende leden (gratis?)

 4. Pepper werkt NIET. Tenminste, voor jongeren niet. Ik weet niet hoe het zit me ouderen. Als je eenmaal je profiel netjes ingevuld hebt, kun je matches leuk vinden en ze berichtjes sturen. Maar, NIEMAND van mijn matches heeft een full membership. Dus zij zien mijn berichten niet, en kunnen mij ook niks sturen.

  Met andere woorden: Je kunt helemaal niks! Als jongere (18-28) ga je hier gegarandeerd geen partner vinden of überhaupt een date scoren. Zelfs Facebook is wat dat betreft effectiever want daar heb je de kans dat je berichtjes nog gelezen worden!

 5. 45 euro betaald voor 3 maanden, geprobeerd op te zeggen na 3 dagen en de rest van mijn geld terug te krijgen. Schijnt een onmogelijke opgave voor ze te zijn! Zoekmachine werkt niet optimaal. Ook niet te zien wie betalend lid is enz enz , waardeloze site en slecht bereikbaar bij klachten

 6. Een site waar volgens mij de mannen in een ruime meerderheid zijn. Hierdoor krijgen vrouwen zat berichten, maar mannen moeten er alles aan doen om op te vallen. Al met al is de site zeer slecht bevallen

 7. Ik heb 25 euro betaald voor een maand, weinig nieuwe matches en weinig online matches heel de dag door gewoon weinig. Ook een aantal berichtjes gestuurd nog niks terug gehad, misschien ligt het aan de leeftijds catogorie waar ik in zit maar tot nu toe vind ik het behoorlijk zonde van mijn geld.

 8. 1. veel te weinig betalende leden
  2. match machine geeft ouwe profielen maar de hele tijd als NIEUW vermelden
  3. verberg je een profiel van iemand bij de “matches”dan blijft de “match teller”op het zelfde getal staan
  4. ouwe technologie
  5. betuttelende meekijkende medewerker: ze hebben niets te doen
  6. flauw voorgebakken vragen die je zou moeten beantwoorden
  7. een profiel omschrijving wordt gegenereerd a.d.v. een vragenlijst die je hebt ingevuld: het is niet jouw tekst over je zelf en je kunt het niet meer wijzigen.
  8. zoek profiel/ machine eens zo breed mogelijk gezet (leeftijd-afstand) en op “online” rond 10 uur in de avond: 8 mensen online! Zouden ze echt zijn of zijn het de Pepper medewerkers die weer terugkomen van de koffieautomaat met een gevulde koek?
  9. Je ziet niet wie member is: 90% van de profilen is “dood”
  En zo meer
  10. Ik voel me er ingeluisd omdat ik nog niet betalend herhaaldelijk berichten kreeg van een in mijn opzichte leuke meid. Deze deed na betaling mijn reactie af met “ik denk toch niet dat we een match zijn” dit is dame Kootje met een nummer. In haar profiel stond dat ze een bijbaantje had: ik denk bij Pepper
  11. kortom armzalige cluppie

 9. Zeer te spreken over wat Pepper van hun site hebben gemaakt. Erg leuk om te zien wat anderen van hun profiel hebben gemaakt. Nadeel is dat je zelfs lang blijft kijken bij profielen van mensen die helemaal niet bij je passen :)
  Eerder ben ik lid geweest van relatieplanet maar heb het gevoel dat bij pepper wat jongere mannen lid zijn. Scheelt mij een hoop kansloze berichtjes verwijderen

Plaats een reactie