Nieuwerelatie.nl, een minder bekende maar goed in elkaar stekende datingsite

Nieuwerelatie.nl is een van de minder bekende datingsites van Nederland. Ze richten zich ook niet op een speciale niche: iedereen van 18 jaar of ouder is welkom. Waar deze site zich wél in onderscheidt is het prijsniveau: zeker in vergelijking met bijvoorbeeld een Parship of Be2 is Nieuwerelatie relatief goedkoop: een abonnement is er al vanaf 5,84 euro per maand.

Wat is NieuweRelatie?

nieuwe relatie facebook
De Facebook pagina van Nieuwerelatie.nl

Inschrijven is gratis; om een indruk te krijgen van de single mannen en vrouwen die er lid zijn kun je op de voorpagina van de website van de site je geslacht invullen en de leeftijdscategorie waarin je een partner zoekt. Er rolt dan gelijk een leuk aantal foto’s met naam en woonplaats uit. Zo zie je gelijk of de leden een beetje corresponderen met wat jij voor ogen hebt bij een datingsite.

Zelf contact maken met de leuke vrijgezelle mannen en vrouwen uit heel Nederland. Bij deze datingsite maken ze het singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie graag gemakkelijk: geen ingewikkelde elektronische matchingsprogramma’s en persoonlijkheidstests, je maakt heel eenvoudig gratis je eigen profiel aan, voegt een leuke foto van jezelf toe en kunt direct starten met gericht zoeken naar een passende nieuwe partner.

Betaalbaar en betrouwbaar

Omdat serieus daten vooral ook leuk moet blijven, hanteert men bij datingsite Nieuwerelatie.nl bewust lage prijzen. Ze willen namelijk alle alleenstaanden in Nederland de kans bieden om vriendschap en liefde te vinden. Ook kun je er bij deze site zeker van zijn, dat al je persoonlijke gegevens veilig zijn en ieder profiel handmatig door hen wordt gecheckt op echtheid en op grove of beledigende teksten of plaatjes. Profielen die niet in de haak (lijken te) zijn, worden door hen direct verwijderd. Daardoor vind je hier alleen serieuze kandidaten voor relatiebemiddeling. Want daar zijn ze tenslotte voor.

Het gratis aanmelden bij NieuweRelatie.nl

nieuwerelatie inschrijfformulier

Aanmelden gaat als volgt: bezoek de website en klik op de groene knop waar “gratis inschrijven” in staat. Nu dien je je email adres in te vullen (en nog een keer voor de zekerheid) alsmede een zelfgekozen veilig wachtwoord waarmee je voortaan in zult loggen op je account. Zet een vinkje bij de voorwaarden en klik op inschrijven. Klik links voor een vergroting.

Daarna moet je een profielnaam verzinnen. Veel mensen vinden het niet fijn om met hun echte naam op een datingsite actief te zijn dus kiezen een pseudoniem of een naam die lekker bekt. Kies ene leuke, aansprekende naam. Ondertussen heb je een email gehad waarin een link staat waarmee je je kosteloze inschrijving moet bevestigen. Vul op de website je provincie, geboortedatum en geslacht in. Ook je seksuele voorkeur, opleidingsniveau, kinderen en kinderwens dien je in te vullen. Op het volgende scherm vul je je gewicht, lengte, haarkleur, haarlengte en kleur ogen in.

Onderscheid je van andere singles met een originele profieltekst!

Dit was het makkelijke gedeelte; nu volgt wat veel mensen het lastigste vinden van online dating: leuke profielteksten schrijven. Vele singles gingen je voor dus jij kunt het ook! Geef in het kort aan wat je hobby’s zijn, wat je muzikale voorkeur is, hoe je graag uitgaat en wat je zoal aan sport doet. Wees zo uitgebreid mogelijk (zonder saai te worden): andere mannen of vrouwen die mogelijk geïnteresseerd zijn vinden het prettig al veel van je te weten voordat ze contact met je opnemen. Probeer met jouw profiel echt op te vallen en er uit te springen ten opzichte van je “concurrenten” op nieuwerelatie.nl

Je eigen datingaccount-scherm

persoonlijke scherm

Als je profiel ingevuld is kom je vanzelf in je account-scherm terecht. Hier zul je terechtkomen elke keer dat je inlogt bij nieuwerelatie.nl, en is een overzichtelijke plek waar je de verschillende functies van deze relatiesite vindt. Klik links voor een groot voorbeeld van dit scherm. Bovenin zie je verschillende links; je kunt er je profiel wijzigen of aanvullen, je vindt er het Chatcafé, dat zo te zien gratis is, en je kunt er naar de zoekfunctie. Met de fotomuur krijg je alleen foto’s te zien van leden: trekt iemand je aandacht? Klik om het hele profiel te zien.

Naast de fotomuur zit de knop voor je berichten. Ongelezen berichten zijn dik gedrukt. Verder kun je in je persoonlijke scherm je instellingen veranderen, zoals je e-mailadres, wachtwoord, je profiel zichtbaar of onzichtbaar maken en gebruikers blokkeren. Ook staat hier je lidmaatschapsinfo: het aantal credits dat je hebt bij nieuwerelatie.nl en je betaalverleden. Hier regel je je betaald lidmaatschap, mocht je dat willen.

Terug op he beginscherm vinden we het leuk om op het Chatcafé te klikken: echter blijkt er niemand anders op de chat te zitten, jammer. Wel zien we dat er ruim 20 leden online zijn, en dat er de laatste maand 635 nieuwe inschrijvingen zijn geweest. Wij waarderen het als een datingsite die informatie met haar leden deelt. Ook kun je credits verdienen, waarmee je nieuwerelatie.nl gratis kunt uitproberen. Elke nieuwe inschrijving krijgt 5 credits, en je kunt credits verdienen door je profiel tot 100 woorden aan te vullen, Facebook vrienden van de site worden of een profielfoto te plaatsen. We raden je sowieso aan een flink aantal foto’s van jezelf te plaatsen: hoe meer foto’s, hoe meer interesse-berichten je doorgaans krijgt.

Zoeken naar een potentiële date

zoekscherm datingsite

Nieuwerelatie.nl heeft een eenvoudig zoekscherm en een uitgebreid zoekscherm. Hier links zie je, als je klikt, de uitgebreide zoekfunctie. Je kunt op bijna alles zoeken, dus ook op alle kenmerken die je net zelf bij het inschrijven hebt moeten opgeven. Ook is er een vrij tekstveld waarmee je op een woord door profielen kunt zoeken. Wil je bijvoorbeeld een date die echt per sé van hardlopen houdt, kun je zoeken op het woord “hardlopen”.

Het systeem werkt erg goed. Ook het aantal matches dat wij voorgeschoteld kregen kunnen we gerust bevredigend noemen. Als wij bijvoorbeeld zoeken op niet-rokende vrouwen in de leeftijd 18-29 in Noord-Holland kregen we 10 matches, waarvan de meesten ook één of meerdere foto’s hebben geplaatst. Ook de profielen zien er goed gevuld uit. Het verdienen van credits motiveert leden het profiel aan te vullen en dit lijkt goed te werken.

*** Direct naar de website van Nieuwerelatie.nl: klik ***

Foto Website

nieuwerelatie

Cijfers en Kosten Nieuwerelatie.nl

Aantal Leden: 7.500 actieve leden. Inactieve leden worden pro-actief verwijderd. Sinds de start van de site zijn er 25.000 singles lid geweest
Man/Vrouw verhouding: 60% – 40%
Kosten Nieuwerelatie.nl (betaald abonnement cq volledig lidmaatschap):

 • Prijs voor 1 maand: € 14,99
 • Prijs voor 3 maanden: € 29,99 (gemiddeld €9,99 per maand)
 • Prijs voor 6 maanden: € 44,99 (gemiddeld €7,50 per maand)
 • Prijs voor 1 jaar: € 69,99 (gemiddeld €5,84 per maand)
 • Ook opties om 1 week volledig lid te zijn voor 5 euro; zelfs betalen per bericht is mogelijk, dit kost dan € 0,80. Betalen kan per SMS of telefoon.

Bij een abonnement zijn er de volgende betalingswijzen: via eenmalige incasso, (mobiele)telefoon of iDEAL.
Een betaald abonnement wordt nooit automatisch verlengd, een dikke plus wat ons betreft.

ActiviteitGratis LidmaatschapBetaald Lidmaatschap
Foto's bekijkenjaja
Interesse bericht sturenjaja
Tekst berichten sturenneeja
Reageren op berichtenneeja
Foto(s) plaatsenja (5)ja (5)
Profielen bezoeken / Zoekfunctiejaja
Persoonlijkheidstest doennvtnvt
Mobiel daten / Appneenee
Chatbox toegangjaja
Zien uw profiel bezocht hebbenneeja
Zien wie betaald lid zijnjaja
Uw foto wordt vaker vertoondneenee

Bedrijfs- & Contact Informatie NieuweRelatie

Postadres: Didio Internet BV
Postbus 94
3500AB Utrecht
KVK: 30275518

Bijzonderheden

 • Alleen gecontroleerde profielen (handmatig). Fake-accounts hebben weinig kans.
 • Redelijke prijzen
 • Géén matchingsprogramma’s en persoonlijkheidstests
 • Een lekker snel en goed werkende website
 • Minder leden dan bij de grote sites: minder keus, meer aandacht (?)
 • Chat mogelijkheden in het Chatcafé
 • Lees recente succesverhalen van koppels die elkaar bij Nieuwe Relatie hebben leren kennen
 • Aanwezig én aanspreekbaar op Social Media als Facebook & Twitter. Sites die zich openstellen voor klanten zijn meestal erg betrouwbaar
 • Snelle helpdesk die je eventuele vragen binnen korte tijd per email beantwoordt
 • Hoewel de prijzen laag liggen is de gehele website reclame-vrij

Ons oordeel: wij zijn positief verrast door de site. Omdat het niet zo’n grote datingsite is verwachtten we ook niet al te sterke software, maar deze is prima. Het systeem werkt lekker, de persoonlijke pagina is ook voor niet al te ervaren computer- en internetgebruikers lekker duidelijk. De meeste leden hebben werk van hun profiel gemaakt en plaatsen ook meerdere foto’s. Het chatcafé is in principe leuk bedacht maar niet al te nuttig als er niemand aanwezig is. Het is een gratis feature dus zo erg is dat niet. We zijn erg benieuwd naar de reacties die op deze review zullen worden achtergelaten: is ons oordeel terecht?

Je kunt de website via deze link bezoeken. Al een leuke relatie gevonden via deze datingsite? Laat je bevindingen achter in de comments. Ook negatieve ervaringen zijn uiteraard welkom. Probeer wel inhoudelijk te reageren, en zowel positieve als negatieve punten aan te geven in je review.

c-date banner

2 gedachten over “Nieuwerelatie.nl, een minder bekende maar goed in elkaar stekende datingsite”

 1. Hallo ik ben lid geworden van nieuwe relatie maar het lukt mij maar niet om een nieuw
  Wachtwoord te krijgen. Voor op deze site ken ik een vast wachtwoord krijgen waarmee ik elke keer als
  Ik op de site wil in ken logge. Elk woord wat ik gebruik woord geweigerd..
  Ik ben voor 6 maande lid geworden en dan is het ook wel leuk als je er gebruik van ken maken .
  Ik hoop dat u mij ken helpen ,
  Mvg . Ajt.

 2. Een verademing ten opzichte van Lexa waar ik door de bomen het bos niet meer zag. Dit is een fijne site met een schappelijke prijs en geen upselling naar lexamore zoals bij lexa het geval was. Dit alles ten spijt is de ware jacob nog niet opgestaan op nieuwerelatie maar de aanhouder wint ,niet?

Plaats een reactie