Match ontdekt gelijk wie bij je past

*** UPDATE: In Nederland gaat Match door als Lexamore. Deze datingsite valt eveneens onder Lexa, maar heeft wél een persoonlijkheidstest in tegenstelling tot Lexa zelf. Match.com is wereldwijd nog actief maar in Nederland dus tegenwoordig als Lexamore. Onderstaande tekst laten we voor de volledigheid staan. Een actueel overzicht van datingsites vind je op onze uitgebreide vergelijkingspagina. ***

Een nieuw onderdeel van Lexa Dating is Match.com, de vervanger van het vroegere lexamore. Match.com is ontwikkeld om singles die extra gericht willen daten die mogelijkheid te bieden. Match werkt namelijk met een zeer uitgebreide persoonlijkheidstest, zodat je als single man of vrouw nog betere matches voorgeschoteld krijgt dan op reguliere datingsites als bijvoorbeeld Relatieplanet of eDarling. Match merkte dat veel online daters behoefte hebben aan nog een beetje meer richting, en een persoonlijkheidstest kan bij het matchingsproces een zeer positieve rol spelen.

Deze datingsite doet ook een flink aantal toezeggingen op de site, de zogenaamde “Belofte van Match”. Dit houdt onder meer in dat de site altijd precies aangeeft wat gratis is en waar u voor moet betalen (inschrijven is uiteraard net als bij elke andere datingservice volledig gratis). Ook let men goed op of alle profielen echt zijn (deze worden handmatig op echtheid gescreend) en worden fakers actief geweerd. Sowieso trekken datingsites die een test laten maken minder nepprofielen dan sites die dit niet doen.

Persoonlijke test

Over de persoonlijkheidstest: u krijgt een flink aantal vragen te beantwoorden, die tezamen een beeld vormen hoe u in het leven staat, wat uw normen en waarden zijn en wat u precies zoekt in een partner. Op basis hiervan wordt een persoonlijk rapport opgesteld dat ervoor zal zorgen dat u aan singles wordt gekoppeld die matchen met hoe u in het leven staat. De test bestaat uit ongeveer 100 vragen. Gematcht wordt u alleen met singles die voor minimaal 65% overeenkomsten tonen met uw testuitslag.

*** Direct naar de website van Match: klik ***

Foto Website

Match biedt trouwens ook telefonische hulp voor singles die het lastig vinden online de eerste stap te zetten. Ook voor andere vragen op het gebied van dating en relaties staat het telefoonteam klaar; zij zijn gespecialiseerd in vragen over dit soort zaken. Ook kunnen zij u tips geven hoe u uw matches het beste kunt benaderen.

Cijfers en Kosten Match.com

Aantal Leden: onbekend
Man/Vrouw verhouding: Vrijwel 50/50
Kosten Match.com (betaald abonnement cq full member):

 • Prijs voor 3 maanden: € 117 (gemiddeld € 39 per maand)
 • Prijs voor 6 maanden: € 174 (gemiddeld € 29 per maand)
 • Prijs voor 1 vol jaar: € 228 (gemiddeld € 19 per maand)

Iets duurder dan veel andere datingsites; dit zit hem voornamelijk in de uitgebreide test + persoonlijk rapport.
U kunt voor het lidmaatschap betalen via automatische afschrijving, via Paypal of via creditcard. Abonnementen die met één van deze methodes zijn betaald worden enkele dagen voor het aflopen van de termijn automatisch verlengd, voor dezelfde periode als het lopende abonnement. Opzeggen & afmelden: U kunt de automatische automatische incasso zelf stoppen, door naar “mijn startpagina”, vervolgens naar “Mijn Membership” en de instructies op te volgen.

ActiviteitGratis LidmaatschapBetaald Lidmaatschap
Foto's bekijkenja (met toestemming)ja (met toestemming)
Interesse bericht sturenjaja
Tekst berichten sturenja (1)ja
Reageren op berichtenneeja
Foto(s) plaatsenjaja
Profielen bezoeken / Zoekfunctiejaja
Persoonlijkheidstest doenjaja
Mobiel daten / Appnvtnvt
Chatbox toegangnvtnvt

Bedrijfs- & Contact Informatie

Onderdeel van Meetic.
Adres hoofdkantoor Meetic: v, BP 109, 92106
Boulogne Cedex, Frankrijk.

Bijzonderheden

 • U krijgt gelijk de profielen te zien die bij uw profiel aansluiten.
 • Fake profielen en reclame-profielen worden handmatig gecheckt en verwijderd.
 • Match is open over de kosten van abonnementen.
 • Biedt betere matches dankzij persoonlijke test.
 • Is vertrouwd, want onderdeel van Meetic.
 • Telefonische hulp bij het online daten, inbegrepen bij VIP Lidmaatschap.

U kunt uw commentaar kwijt in het comments gedeelte van deze pagina hier onder. Geeft u bij een review alstublieft zowel plus- als minpunten aan. Dank voor uw eventuele reactie.

c-date banner

3 gedachten over “Match ontdekt gelijk wie bij je past”

 1. Ik ben nog steeds in afwachting op de eerder door mij aan uw suppotafdeling van uw aangesloten leden, die hun profiel vervalsen met gekopieerde fake foto’s en fake profielen. En het niet nakomen van date-afspraken. Het lijkt er op dat zgn. homoseksuele mannen zich belustigen in de erotische verhalen, die leden met elkaar uitwisselen. Indien er zowel datingafpraken tussen partners wordt gemaakt, komt er niemand opdraven, want, dan moeten die homoseksuele mannen met hun billen bloot letterlijk en figuurlijk bloot!. Ik vind het uw verantwoordelijkheid, dat u voortdurend, de profielen en de verzonden teksten screent. Binnenkort komt er een consumentenprogramma op NPO-tv-zenders, waar u samen met uw collega’s uw verhalen met de inmiddels genomen maatregelen hier tegen kunt mededelen..

 2. ik zit net naar dr Phil te kijken hoe er dus op deze datingsite ook weer oplichters tussen zitten. het is overal hetzelfde. alle sites vragen kapitalen om naar een foto te kijken en zeggen allemaal dat er alleen maar gecontroleerde profielen op staan, hebben ze dat gecontroleerd bij de gemeentes? lijkt me sterk. een beetje jammer dat elke datingsite er weer een slaatje uit wel slaan om sorry hoor “eenzame mensen”zo op te lichten? ik ben ook alleen maar absoluut niet eenzaam en vind het wel lachwekkend om voor de lol op een site te gaan staan voor een weekendje om al die reacties te zien en al die mensen er jaren later nog op te zien staan. dus zo goed werken sites als er mensen na 5 jaar nog geen partner hebben gevonden. dit zou echt van het internet gehaald moeten worden.

 3. Met een gratis lidmaatschap kun je geen fotos van anderen bekijken, alleen wazig. Een voordeel voor vrouwen misschien omdat er geen fakers zich kunnen aandienen. De algehele sfeer op de site en hoe men met elkaar omgaat is zeer goed, het matchsysteem lijkt redelijk te werken al ha dik laatst een timmerman die reageerde (niets ten nadele van timmermannen) maar onze karakters en hobby’s lagen vrij ver uitelkaar
  M, Rhoden

Plaats een reactie