Gratis naar romantische komedies op het SuikerZoet Filmfestival

Wat is er lekkerder dan tijdens deze donkere dagen gezellig een filmhuis op te zoeken om een romantische komedie te bekijken? Het kan aankomend weekend gratis, bij het Suikerzoet Festival in Schiedam.

suikerzoet filmfestivalVan donderdag 17 tot en met zondag 20 november kun je gratis enkele korte en lange speelfilms bezoeken tijdens het filmfestival. Dé topfilm op het festival is Midnight in Paris van regisseur Woody Allen (op IMDB beoordeeld met een 7.9). Naast deze film, die twee keer wordt vertoond, zijn er tijdens het SuikerZoet Filmfestival nog enkele andere romantische komedies te zien, waaronder bijvoorbeeld Crazy, Stupid, Love (meer info), One Day, Love and other Drugs, Last Night en Profession: Heartbreaker. Voor het volledige programma klik je hier.

Niet alleen maar romkoms

Het genre romantische films is niet het enige dat je tijdens het evenement te zien krijgt. Het filmfestival wil de bezoeker een dwarsdoorsnede bieden van alle aspecten die feelgoodfilms en drama in zich hebben. Zowel toegankelijke “Hollywood” films als diepere arthouse movies komen aan bod. Op de website geeft organisator KunstAlliantie aan dat het om het grootste gratis indoor filmevenement van Nederland gaat.

Andere films die gratis te bekijken zijn: Frits & Freddy, Les Petits Mouchoirs, Gooische Vrouwen, Tous les Soleils en een meezingversie van Ja Zuster, Nee Zuster. Ook passeren enkele klassiekers de revue, waarvan Doctor Zhivago, Modern Times en Brief Encounter de bekendste zijn. Het SuikerZoet Filmfestival vindt op verschillende lokaties in de binnenstad van Schiedam plaats, klik hier voor de exacte festivalplekken.

Of je dient te reserveren voor de verschillende films wordt niet geheel duidelijk gemaakt op de website; wellicht geldt er wie het eerst komt, het eerst maalt. Je kunt Suikerzoet volgen via Twitter, via @suikerzoetfilm

c-date banner

Plaats een reactie