Feestdagen-romantiek: New Year’s Eve

Tijdens de feestdagen worden de bioscopen goed bezocht, en knokken verschillende nieuwe films om de gunst van de kijker. Zo komen begin december New Kids Nitro, Sherlock Holmes 2, Arthur Christmas en Puss in Boots vrijwel tegelijk uit. Eén van de toppers van deze decembermaand moet de romantische komedie New Year’s Eve gaan worden.

De film gaat over verschillende singles en koppels in New York, wiens levens in aanloop naar oudejaarsavond in elkaar samenlopen. Regisseur van dienst is Garry Marshall, die weinig bekende films op zijn naam heeft staan maar wel de serie Happy Days regisseerde.

Zo onbekend als hij is, zo beroemd zijn de meeste acteurs in New Year’s Eve. We noemen er een aantal voor je op: Robert de Niro, Ashton Kutcher, Sarah Jessica Parker, Jessica Biel, Michelle Pfeiffer, Alyssa Milano, Jon Bon Jovi, John Lithgow, Halle Berry, Hilary Swank en Ludacris spelen allen grote of kleine rollen in het verhaal.

Dat een sterrencast echter lang niet altijd garant staat voor een succesvolle film bewijzen onder andere het geflopte Ocean’s Twelve, Night at the Museum 2 en Mars Attacks. New Year’s Eve is ook in de Verenigde Staten nog niet uitgekomen, dus helaas kunnen we geen verslag doen van de beoordelingen op Metacritic en IMDB. In Nederland is de film vanaf 8 december te zien; in de VS zelfs pas een dag later.

Wat momenteel van de film bekend is doet hij qua setting (feestdagen), verhaal (singles en stellen komen in elkaars leven) en enorme sterrencast wat denken aan de zeer succesvolle film Love Actually (IMDB link). Zelfs de filmposters hebben iets van elkaar weg. Als het de bedoeling is op het succes van Love Actually te parasiteren staat eigenlijk al bij voorbaat vast dat de film zal mislukken.

Regisseur: Garry Marshall
Scenario: Katherine Fugate
Hoofdrollen: onder andere Robert de Niro, Sarah Jessica Parker, Jessica Biel en Ashton Kutcher
Speelduur: nog onbekend
Praktische Links:
New Year’s Eve op IMDB.com

update: De NRC geeft de film in haar recensie slechts 1 ster en spreekt van een geparfumeerde drol uit New York. De Niro zou zijn Oscar terug moeten geven. De Volkskrant is iets milder met twee sterren.

Denk je dat je deze film in de bioscoop gaat zien? En verwacht jij wel een ander type film dan Love Actually of wordt dit een duidelijke rip-off? Zijn er al dan niet romantische films die jij elke december weer opnieuw kijkt? Deze en andere reacties op New Year’s Eve zijn welkom even verderop: in de comments.

GD Star Rating
loading...

Laat Horen Wat Je Vindt