De stemmen zijn geteld: Love Actually is volgens jullie de beste romantische komedie

De poll heeft een behoorlijke tijd online gestaan en jullie hebben massaal gestemd: Love Actually is volgens jullie de Beste Romantische Komedie ooit. Maar liefst 707 stemmen werden uitgebracht op een select rijtje romkoms dat we op IMDB hebben samengesteld. Love Actually won het nipt van Notting Hill, met slechts 1% verschil.

romantische komedieLove Actually is een Britse film die alweer stamt uit het jaar 2003. Kim van Kooten heeft zich bij het schrijven van het script voor Alles is Liefde flink laten inspireren door de film. De romantische komedie is een kerstfilm bij uitstek, en heeft naast een prima verhaal ook een enorme sterrencast, waaronder Hugh Grant, Keira Knightley, Liam Neeson, Bill Nighy, Colin Firth en Emma Thompson. Op IMDB wordt de film met een 7.7 beoordeeld.

Hugh Grant erg populair

Hugh Grant is de King of Romantic Comedies: ook in de nummers 2 en 3 (Notting Hill en Bridget Jones), speelt hij een hoofdrol. Ben je het eens met deze top 3 of ziet jouw lijstje favoriete romkoms er heel anders uit?

Binnenkort starten we weer een nieuwe poll over een ander onderwerp; hopelijk wordt er dan weer net zo veel gestemd als in deze romantische komedie verkiezing! Voor de volledigheid kun je hier onder de algehele top 10 van de bezoekers van datingsite-ervaringen.nl bekijken:

Top 10 Beste Romantische Komedies

 1. Love Actually
 2. Notting hill
 3. Bridget Jones
 4. Serendipity
 5. 10 Things I Hate About You
 6. What Women Want
 7. When Harry Met Sally
 8. Forgetting Sarah Marshall
 9. Groundhog Day.

High Fidelity (met John Cusack, ook ene klassieke romantische films-acteur) haalde de Top 10 net niet. Zeventien procent van de stemmers gaf aan dat zijn of haar favoriete film er niet tussen stond; dus we zijn redelijk tevreden met onze voorselectie. In 2012 zijn er trouwens ook weer flink wat romantische rolprenten in de bioscoopzalen te zien geweest: je vindt hier een mooi overzicht van de 24 beste romantische movies van 2012.

Je helpt ons zeer door dit bericht te delen met je vrienden! Vaker dit soort artikelen lezen? Word lid van onze Facebook pagina en krijg de laatste updates automatisch mee.

GD Star Rating
loading...

Reacties

Eén Reactie naar “De stemmen zijn geteld: Love Actually is volgens jullie de beste romantische komedie”
 1. Zij heet debbie schreef:

  Ze zit bij mij in de klas
  Ik heb de foto van mijn klassefoto
  ik vindt het moelijk om te zeggen
  Ik wil het opnieuw proberen
  Groetjes van timo janssn

Laat Horen Wat Je Vindt