Studentdating.eu Dating voor Studenten

De website Studentendating.eu is zoals de naam al doet vermoeden een datingsite voor Europese studenten. Hier zijn dus niet alleen Nederlandse studerende jongens en meisjes actief; je treft er jonge mensen uit heel Europa. Een internationale datingsite dus, speciaal voor jongeren die aan hun vervolgstudie werken.

studentdating logo

Wat erg leuk is aan deze site is dat je video kunt maken waarin je jezelf presenteert, en deze op de site kunt zetten. Zo kunnen andere studenten een prima beeld van je krijgen, en als je een video van jezelf maakt krijg je natuurlijk ook meer aandacht. Toch is dit concept niet uniek: er zijn meer datingsites tegenwoordig die de mogelijkheid bieden je eigen video-oproep te plaatsen.

StudentDating.eu is helaas offline. Een goed alternatief voor studenten is e-matching.nl

Internationale, jonge doelgroep

Studentdating is de eerste datingservice binnen Europa die zich puur en alleen richt op studenten. Op deze site ontmoet je andere studenten die ook bijzondere interesse hebben in internationale vriendschappen en natuurlijk dating. Je vindt hier jonge studentes tot 10 jaar lang studerende studenten: een gemixt gezelschap, maar wel alleen hoger opgeleide singles. Er zijn opvallend veel Nederlandse studentes en studenten actief, maar je vindt er ook studenten uit Polen, Engeland, Duitsland en Italië. Buitenlandse studentes vinden het erg leuk om contact te maken met Nederlandse mannen, zo lijkt het. Ook zijn er veel uitwisselingsstudenten actief die tijdelijk in Nederland wonen en op zoek zijn naar gezelligheid.

Leden kunnen altijd gebruik maken van vele functionaliteiten zoals de chat, buddy-en hotlist, interne messenger, verzenden van berichten en versturen van “virtuele drankjes”. Als je je aanmeldt kun je ook nog een Samsung TV winnen. Uiteraard is Studentdating ook actief op Twitter en Facebook.

Foto Website

Cijfers en Kosten Studentdating

Aantal Leden: 8445 studenten, een select gezelschap dus. Elke week komen er zo’n 60 nieuwe leden bij.
Man/Vrouw verhouding: geen cijfers beschikbaar helaas
Kosten Studentdating.eu (betaald abonnement cq full member):

Deze website is momenteel gratis. Je schrijft je dus kosteloos in en er zijn verder geen kosten verbonden aan de diensten van deze datingservice. Mogelijk krijg je wel reclame-mails, maar hier hebben we geen zicht op. Je kunt je trouwens ook aanmelden met je Facebook-profiel.

ActiviteitGratis LidmaatschapBetaald Lidmaatschap
Foto's bekijkenneeja
Interesse bericht sturenneeja
Tekst berichten sturenneeja
Reageren op berichtenneeja
Foto(s) plaatsenjaja (indien gewenst "verborgen")
Profielen bezoeken / Zoekfunctieja (beperkt)ja
Persoonlijkheidstest doennvtnvt
Mobiel daten / Appnvtnvt
Chatbox toegangneeja
Hoog in zoekresultatenneeja

Bijzonderheden

  • Datingsite speciaal voor studenten.
  • Veel leden uit heel Europa.
  • Gericht op hoger opgeleiden: dus studerende jonge singles.
  • Kost niet, maar besef dat ook zij inkomsten nodig hebben. Zal op een andere wijze gaan.
  • Veel manieren om contact te leggen: van messenger systemen tot virtuele drankjes.
  • Aandacht voor Polls en een makkelijke buddy-en hotlist
  • Relatief weinig leden, meer een community.

Ons oordeel: de site ziet er wat gedateerd uit maar als iets werkt, waarom dan de boel veranderen? De persoonlijke video’s zijn leuk: wel valt op dat vooral Nederlanders zo’n video in elkaar knutselen. Of deze site nou zo geschikt is voor dating of meer een gezellig platform voor buitenlandse studenten biedt; wij vragen het ons af. Daarom zijn we extra benieuwd naar de meningen van leden.

Als je je ervaringen met studentdating.eu wilt achterlaten in de comments zijn we je erg dankbaar. Ook uw mening over dating voor hoog opgeleiden in het algemeen is zeer welkom. Hoger opgeleide singles lezen op deze verzamelpagina meer over dating voor hun specifieke doelgroep. Als je inderdaad al gebruik hebt gemaakt van deze website zouden we het waarderen als je ze middels onderstaande sterren-tabel een beoordeling zou willen geven.

c-date banner

2 gedachten over “Studentdating.eu Dating voor Studenten”

  1. Wat mij opviel is dat voor een europese site er niet zo heel veel leden zijn,maar daardoor is het wel een gezellig “clubje”. Voor daten is het echter niet al te handig die internationale contacten, gewoon leuk voor erbij is het aardig. De kosten vallen me erg mee, het aantal contacten dat ik er aan over heb gehouden is ok maar nogmaals geen dates gehad in real life

Plaats een reactie