Pepper.nl Nieuwe datingsite van RTL via Facebook

Het resultaat van het RTL initiatief 5Daters is af: de datingsite Pepper, volledig gebouwd rondom de eisen en aanwijzingen van online daters is een feit. Enkele maanden geleden namen 5 singles in opdracht van RTL het initiatief tot een website waar internetdaters werden opgeroepen al hun frustraties, opmerkingen, aanwijzingen en wensen met betrekking tot online dating aan te geven. Bij Pepper Dating kun je je gratis inschrijven.

Een betere, visueel ingestelde datingsite

De reguliere datingsites had deze groep van 5 niet aan de juiste dates geholpen, zo was het verhaal, en daarom besloten zij het zelf dan maar te doen. Drijvende kracht achter deze website was natuurlijk RTL, dat met Pepper een nieuw soort datingsite probeert te lanceren. Inmiddels hebben we een uitgebreide recensie over Pepper Dating geschreven.

pepper datingWat is er dan zo anders aan Pepper? Om te beginnen: de eerste drie maanden kun je volledig gratis deelnemen aan deze site. Daarna moet er uiteraard betaald worden, maar als de site echt van toegevoegde waarde is en een betere datingsite dan de bestaande exemplaren is, is dat natuurlijk geen punt.

Tips voor verbeteringen van ruim 1000 daters

Samen met honderden online datende singles deed 5daters.nl de afgelopen maanden onderzoek naar wat er wel en niet goed is aan bestaande datingsites. De site is dus gebouwd vóór en dóór singles, en daarmee uniek. Bijzonder is dat je je Facebook account aan de datingservice kunt koppelen. Je profiel laadt dan bijvoorbeeld foto’s, favorieten en filmpjes vanuit je Facebook account.

Het idee is dat je geen ellenlang datingprofiel meer hoeft te schrijven, aangezien plaatjes meer zeggen dan een pen kan beschrijven is het niet meer dan logisch dat een datingprofiel laat zien wie je bent, en waarom dan geen gebruik maken van Facebook gegevens die je toch al hebt ingevuld. Uiteraard bepaal je zelf wat je wel en niet wil laten zien. Pepper schrijft op hun site:

“Foto’s, filmpjes, vrienden, feestjes, hobby’s, eten, boeken, huisdieren, kleding, muziek, familie, plekjes, landen, knuffels, sporten en helden… Je kunt al je favoriete dingen, mensen, dieren en momenten laten zien en horen op je profielpagina. Zo kun je jezelf presenteren zoals jij wilt dat anderen je zien!”

Op deze manier krijg je net als op Facebook gelijk een goede indruk van iemands persoonlijkheid. Contact maken is dan snel gedaan; dat doe je met de chatfunctie van deze datingsite, de Chat Pepper. Meer lezen over het proces dat tot Pepper heeft geleid? Zie hier filmpjes van 5daters die hebben bijgedragen tot deze nieuwe manier van online daten.

Als je zelf lid bent van Pepper en al ervaring hebt met deze datingsite van RTL horen we natuurlijk graag jouw recensie! Is de site echt zo goed en vernieuwend als gezegd wordt? Wat zijn nu precies de abonnementskosten of maandelijkse kosten van Pepper? We zijn erg nieuwsgierig naar deze online dating methode! Ervaringen kun je hier onder achter laten.

Update september 2011: Inmiddels zijn de kosten van Pepper ook bekendgemaakt. Deze vallen mee: Een volledig lidmaatschap kost voor een maand € 20,00, voor drie maanden €15,00 p/m en voor zes maanden € 12,50 p/m. Je lidmaatschap wordt niet automatisch verlengd. Het aantal leden staat niet aangegeven, maar ruim 1.300 mensen hebben deze site een like gegeven op Facebook.

c-date banner

2 gedachten over “Pepper.nl Nieuwe datingsite van RTL via Facebook”

Plaats een reactie