De Top 5 originele januari-dates volgens datingsite Pepper

Januari lijkt een koude, deprimerende maand, maar voor een date biedt dat juist volop romantische mogelijkheden. Samen kleumen met een glaasje glühwein of genieten van betoverende stadslichten. Online dating wordt leuk met Pepper.nl, zij hebben namelijk vijf originele dates voor singles op een rij gezet om het jaar romantisch te beginnen. Wil je meer lezen over Pepper? Lees dan eens onze uitgebreide bespreking van deze site

De Top 5 originele Date ideeën voor de maand januari

1. Stuntelen op schaatsen
Trek je stoute schaatsen aan, en neem je date mee naar een schaatsbaan. Schaatsen kan letterlijk en figuurlijk het ijs breken. Je kunt lachen om blunders, praten over wat er om je heen gebeurt. En als je het even za bent, zijn er altijd wel bankjes waarop je tegen elkaar aan kunt krippen met een warme glühwein.

2. Light my fire
Houd je date een beetje licht en ga naar het Amsterdam Light Festival. Als je er hier nog geen vonkje tussen jou en je date overspringt, dan weet je gelijk waar je aan toe bent. ‘Door het festival wordt de stad Amsterdam gedurende de meest donkere tijd van het jaar verrijkt en verlicht met de kunst die de openbare ruimte verandert, en waar de toeschouwer enthousiast, verbaasd of speels of reageert.’ Er is een grote Parade, video projecties, wandelroute, illuminatie van grachtenpanden en nog veel meer…

Amsterdam Light Festival: 1.26 Amsterdam Janet Echelman (Foto: Klaas Fopma)

3. Op ontdekkingstocht…
Een stadswandeling klinkt misschien als een activiteit voor gepensioneerden met te veel tijd. Maar het tegendeel is waar! Of je nu een wandeling in je eigen stad doet, of een onbekende stad, het blijft leuk om mooie gebouwen en behalen in Nederland zelf te ontdekken. En helemaal tijdens een date. Je hebt gelijk een gespreksonderwerp. Nog een voordeel, gemiddeld duurt een stadswandeling ongeveer twee uur. Tijd genoeg om te beslissen of jullie je date willen voortzetten met een drankje. Informatie over stadswandelingen kun je via VVV-kantoren inwinnen. Of, als je het helemaal spannend wil maken, kun je een wandeling via StoryTrail boeken.

4. Uitwaaien
Een klassiekertje die het altijd goed doet: een strandwandeling. Ook als het heel koud is, of misschien juist! Want dan kun je daarna snel een strandtent induiken, voor een warme chocomel gaan en voor de openhaard kletsen tot in de kleine uurtjes.

5. Naar de film, maar dan een tikkeltje anders
Als je allebei van film houdt, kan het International Film Festival Rotterdam je een zeer vermakelijke date bezorgen. Want naast bijzondere filmvertoningen, is er ook ruitje voor muziek, opmerkelijke performances, gezellige borrels, talkshows, feestjes, bijzondere installaties en interactieve voorstellingen. Meer info op de website van het Film Festival.

Heb je nu na het lezen van dit artikel nog steeds niet genoeg inspiratie voor een geslaagde date? Bekijk dan deze lijst met Bucketlist Ideeën. Ze zijn vooral gericht op ‘het leven’ maar een aantal is zeer geschikt om met je nieuwe vlam te ondernemen. Kun je ze gelijk van je bucketlist schrappen!

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Pepper. Heb jij nog andere leuke date ideeën voor de wintermaanden? Wat is de meest originele date activiteit die jij ooit hebt meegemaakt? Ben jij degene die bepaalt wat jullie gaan doen of laat je dat graag aan de ander over?

c-date banner

Plaats een reactie