Nederlandse datingsites doen weinig met Twitter, deel II

Het is alweer drie maanden geleden dat we een artikel plaatsen over de activiteit van Nederlandse datingsites op Twitter. Toen bleek dat zij nauwelijks op Twitter actief waren, enkele uitzonderingen daargelaten. Nu, precies 3 maanden later, zijn we opnieuw gaan kijken hoe het met de twitter-activiteit van de grotere relatiesites staat.
twitter vogel

Conclusie: er zijn weinig verschuivingen te zien. Match4 me (lees ook onze review) heeft nog steeds met afstand de meeste volgers, en is de afgelopen drie maanden ook aardig gegroeid. Secondlove is nieuw in de lijst en heeft de snelste groei doorgemaakt. Het Twitter-account van deze datingsite voor gebonden mensen was lange tijd inactief, maar de laatste maanden wordt er volop getweet. Verder valt op dat grote datingsites als Relatieplanet (review), MetJou en e-Matching nog steeds geen actief Twitterbeleid hebben.

Nieuwkomer Relatie.nl, een datingsite die pas sinds enkele maanden online is, ziet wel het belang in van een actief Twitterbestaan, en staat in korte tijd op 371 followers. Daarmee hebben ze Parship.nl (meer info) van de derde plaats verstoten. De datingsite voor hoger opgeleiden doet het desalniettemin met een vierde plek nog altijd uitstekend.

Pepper, de datingsite van RTL, heeft een account waar slechts 9 tweets op geplaatst zijn, voornamelijk naar aanleiding van de database hack van de site. Opvallend: aangezien de site zich presenteert als een frisse, op Facebook en social media gebaseerde dienst. Winnaar van de Website van het Jaar verkiezing in de categorie dating, Paiq.nl, was alleen rondom hun prijsuitreiking even actief op Twitter.

Over pak hem beet een half jaar zullen mogelijk opnieuw naar de aantallen gaan kijken. Feit blijft dat het voor dit soort websites lastig is veel volgers te verkrijgen. Ons eigen account vind je hier: @SingleNieuws

e-matching banner

Plaats een reactie