Fan van vakantieliefdes? Online Tool geeft singles (m/v/leeftijd) per vakantiestad aan

Ben je vrijgezel en wil je tijdens je vakantie niet alleen op het strand liggen of cultuur snuiven, maar ook op jacht naar een kortstondige vakantieliefde? Je moet wat toch tijdens die lange zomeravonden? Website Excite ontwikkelde een handige tool waarmee je van alle grote en bekende Europese vakantiebestemmingen het aantal mannelijke en vrouwelijke singles in jouw leeftijdscategorie kunt vinden. Ideaal als vrouwen of mannen versieren een belangrijke dagelijkse bezigheid tijdens je vakantie of stedentrip uitmaakt. De zeventig drukst bezochte steden zijn in de tool opgenomen.

Hoe steekt deze tool in elkaar? Klik op de foto om de tool live te kunnen gebruiken. Met het balkje rechts bovenaan verander je je gewenste leeftijdscategorie. Het begint bij singles van 18 t/m 24. Andere leeftijdscategorieën zijn (van 18) tot 34 jaar, tot 47 jaar en tot 64 jaar. Je kunt de ondergrens van 18 echter ook omhoog schroeven.

Edit: Zo te zien is de tool inmiddels offline gehaald. Jammer maar helaas.

Praktijkvoorbeeld: je bent een man van 25 en zoekt Europese single vrouwen van 18 t/m 24 jaar oud. De beste steden? Valencia, Sevilla en Warschau zijn jouw ideale vakantie-bestemmingen als het om single vrouwen gaat. Ook Edinburgh en Moskou doen het hier goed. Vrouwen die gaan voor leuke vakantieliefdes kunnen eigenlijk overal wel terecht, maar de beste steden zijn Goteborg, Istanboel en Reading. Mannen van rond de veertig kunnen het best Noord Italië gaan bezoeken voor vrouwelijke singles van hun leeftijd.. Ook Praag en St. Petersburg zijn goede bestemmingen met bovendien zeer schone dames. Voor de vrouwen is qua mannelijk schoon het Zweedse Goteborg de beste optie.

Vakantieliefdes associëren we vaak met jongeren, maar ook voor oudere singles is er op vakantie nog genoeg te zien en ervaren. Hopelijk kan deze kaart daar aan bijdragen. In elk geval is het een leuk alternatief voor georganiseerde single-vakanties. Wil je wel zo’n singlereis meemaken? We hebben er een artikel over geschreven.

De gegevens werden overigens op een inventie manier verzameld; er is gebruik gemaakt van Euromonitor & Eurostat. Ook Facebook deed een duit in het zakje met het Facebook Ads Platform. Met het combineren van de verschillende cijfers kwam Excite tot deze indrukwekkende, maar vooral leuke Europese Singles-tool.

c-date banner

1 gedachte over “Fan van vakantieliefdes? Online Tool geeft singles (m/v/leeftijd) per vakantiestad aan”

  1. Doe mij maar Oekraïne en Letland eerlijk gezegd. Raar dat Riga niet bij deze steden staat….
    Buiten Europa kan ik de westkust van de USA en Australië aanbevelen. Die laatste ook voor vrouwelijke vakantiegangers

Plaats een reactie