De beste datingsite? Dit is volgens diverse vergelijkingssites de Datingsite Top 25

Wat is de beste datingsite van Nederland? Buiten het feit dat dit voor elk persoon weer anders is valt er ook in het algemeen vrij weinig over te zeggen. De ene website heeft een goed matchingsysteem, de ander gunstige tarieven, en een derde weer heel veel leden.

lexa

Wat de beste site is hangt maar net af van wat je belangrijk vindt. Wij wilden toch graag een soort overzicht van de beste datingsites maken en kwamen op het idee om de Top 10’s van de verschillende datingreview-sites samen te voegen en hier een ranglijst uit te destilleren.

Hoe we precies tot deze Top 25 lijst zijn gekomen lees je verderop in dit artikel. Wij beseffen dat er genoeg aan te merken valt op deze procedure; je reacties of suggesties kun je achterlaten in de comments.

Lexa staat in elk geval bovenaan deze lijst, op enige afstand gevolgd door Relatieplanet (gestopt inmiddels) en Be2. Neem de lijst eens rustig door en we zijn erg benieuwd naar jouw mening en eventuele ervaringen!

# PositieWebsiteAantal PuntenMeer Info
1Lexa.nl (TIP)78bezoek website
2Relatieplanet.nl65bezoek website
3Be2.nl42bezoek website
4Parship.nl32bezoek website
5e-Matching.nl22bezoek website
650plusmatch.nl21bezoek website
7Match4me.nl18bezoek website
8Secondlove.nl14bezoek website
9Dating.nl10bezoek website
-Farmdate.nl10bezoek website
11Christianmatch.nl9bezoek website
-Metjou.nl9bezoek website
13C-dating.nl8bezoek website
14Funkyfish.nl7bezoek website
15Datingeasy.nl6bezoek website
-Gayparship.nl6bezoek website
-Datingoost.nl6bezoek website
18Relatie.nl5bezoek website
19Match.com4bezoek website
-Pepper.nl4bezoek website
21Adultmatch.nl3bezoek website
22Paiq.nl2bezoek website
-Friendscout24.nl2bezoek website
-Hetgrandcafe.nl2bezoek website
-41205.com2bezoek website

Meetic.nl en Studentdating.eu (inmiddels offline) vielen net buiten de top 25. Paiq, Website van het Jaar 2011 in de categorie Dating vinden we in deze Toplijst pas terug op plek 22. De site die tijdens die verkiezing tot populairste datingsite werd verkozen, Relatieplanet, doet het in deze lijst ook goed.

Procedure Top 10

Om tot bovenstaande ranglijst te komen hebben we op gezocht naar dating review- en/of vergelijkingssites die op hun site een Top 5 of Top 10 van betaalde datingsites hebben staan. Bij sommige sites is zo een lijstje gebaseerd op ervaringen/beoordelingen van bezoekers, bij andere is de volgorde geheel toe te schrijven aan de website-eigenaar.

Let wel: veel datingsites betalen een commissie wanneer een vergelijkingssite een consument lid wordt van een site. Website eigenaren hebben er belang bij sites die een hoge commissie betalen en/of goed bekend staan hoog op de lijst te plaatsen. Ook wij hebben overigens betaalde datingsites prominent op deze site staan, maar geven ook zeker aandacht aan gratis datingsites.

Om tot deze Top 25 te komen hebben we de Top 10 lijstjes van de volgende websites gebruikt:

 • deetz.com
 • datingtop10.nl
 • zoekdatingsite.nl
 • jouwtop10.nl
 • TROS Radar (uitslag consumentenpanel) *
 • dating.lerenleven.com
 • top10datingsites.nl
 • datingtop5.nl
 • tipsonlinedating.nl
 • vergelijkdating.nl

Gerenommeerde reviewsites als datingwbesites.nl, plentyoffish.nl en 24dating.nl hebben geen Top 10 of Top 5 op hun website staan. Deze sites hebben we dan helaas ook niet kunnen meenemen om tot het eindoordeel te komen. De puntentelling is als volgt: wanneer een site op plek 1 van een Top 10 staat worden 10 punten toegekend, voor een tweede plek 9 punten et cetera. Winnaar Lexa stond bijvoorbeeld 4 maal als eerste vermeld, 1 maal als tweede, 2 maal als derde en zowel 1x vierde als vijfde.

Doelgroepen

In deze Lijst Top Datingsites hebben we geen onderscheid gemaakt tussen algemene sites en datingsites met een specifieke doelgroep. Wat opvalt is dat de Top 3 bestaat uit diensten die zich niet op een specifieke niche richten. Op plaats 4 vinden we Parship, een site die online dating bidt voor hoger opgeleiden, net als e-Matching (#5) en Match4me (#7).

Dé site voor ouderen en senioren, 50plusmatch.nl, vinden we op plek #6. Verder zien we erotische datingsites in deze lijst terug (SecondLove #8, C-date #13 en AdultMatch op #21). Daarnaast hebben twee christelijke datingsites een plekje weten te bemachtigen.

Opgeheven Datingsites

Zo nu en dan kwamen we in de verschillende toplijsten nog sites tegen die inmiddels opgeheven zijn. Vooral Deetz.com bleek niet al te actueel met maar liefst 4 opgeheven datingsites binnen hun Top10. Deetz geeft OneHello, 2Tango, ArcadeDating en DateCom.nl nog altijd een eervolle vermelding. Ander opgeheven datingsites die we tegen zijn gekomen waren Droompartner.nl en D-date. ItClicks bestaat ook niet meer; deze dienst werd onlangs overgenomen door Relatie.nl

Zoals vermeld hebben we in deze Top10 alleen betaalde datingsites opgenomen. Voor meer informatie over volledig gratis dating (en onze Top 10 Gratis Datingsites) verwijzen we je graag naar dit artikel.

* TROS Radar Uitzending Datingsites

Het is inmiddels al weer bijna twee jaar geleden dat het consumentenprogramma TROS Radar uitgebreid aandacht besteedde aan datingsites.


Af en toe komt het thema online dating nog wel eens langs op televisie (zoals laatst bij VARA’s RAMBAM) maar echt grote consumentenonderzoeken als toentertijd door Radar zien wij helaas nooit op de buis.

Wellicht is het een goed idee dat de TROS in de loop van het jaar gaat kijken in hoeverre de ranglijst van vorige keer nog overeenkomt met het beeld dat datingconsumenten nú van de verschillende diensten hebben. Bij de vorige producttest gaven ruim 3.000 consumenten hun mening over de diverse datingsites. Kenmerken die zij moesten becijferen waren onder andere Prijs, Succesrate, Inactieve Profielen, Eerlijkheid, Nepprofielen, Kwaliteit Matches en het aantal Reacties.

De meesten van onze lezers zullen niet bij drie of meerdere datingsites in geschreven hebben gestaan, maar voor hen die wél ervaring met veel verschillende sites hebben: kun je je vinden in deze lijst of ziet jouw persoonlijke Top 3 er heel anders uit? Mocht je meer willen weten van een bepaalde site vind je aan de rechterzijde linkjes naar reviews van de grotere datingsites.

c-date banner

1 gedachte over “De beste datingsite? Dit is volgens diverse vergelijkingssites de Datingsite Top 25”

 1. Ik heb hele leuke ervaringen met Dutch Cougar. Nog niet zo groot maar heel uitgebreid. Gaat deze top 10 alleen over de grote datingsites?

Plaats een reactie