Fors meer aanmeldingen op datingsites in eerste week van 2016

Traditiegetrouw zijn er fors meer aanmeldingen op datingsites te noteren in de eerste week van het nieuwe jaar. Op de eerste zondag van 2016 werd zelfs een verdubbeling van het aantal nieuwe leden ten opzichte van een ‘gewone’ dag gemeld.

aanmeldingen op datingsites

Singles zoeken in aanloop naar de Kerstdagen

Rond de kerstdagen stijgen de ledenaantallen al, datingsite Lexa meldde zelfs een verdrievoudiging van het aantal nieuwe leden op piekdagen rond de kerst. Zonder partner aan de eettafel zitten beweegt veel singles tot de zoektocht naar een nieuwe partner. “Het begint al op tweede kerstdag”, zegt Chris Verlinden, directeur van Parship.be. “Vrijgezellen zitten rond een gezellige feesttafel en voelen dat er iets ontbreekt.

Het vinden van een partner is voor veel singles dan ook een belangrijk goed voornemen voor het nieuwe jaar. Maar liefst 7 op de 10 singles hoopt in 2016 een relatie te krijgen, meldt Lexa. Er zijn dan veel meer vrijgezellen actief in de eerste week van het nieuwe jaar. In deze week worden bijvoorbeeld ook 2x zoveel winks op Lexa genoemd verzonden.

Lexa heeft haar leden gevraagd wat zij over hebben voor een nieuwe relatie. Dat blijkt best veel te zijn. Zo is 32% bereid een 6 maanden geen chocolade te eten, 22% social media in de ban te doen (really?) en 2 op de 10 zal een kroegavond aan zich voorbij te laten gaan. Een vakantie geeft men liever niet op in ruil voor een partner.

Emiel Spies van Lexa legt verder uit: “Emiel Spies: “Het nieuwe jaar biedt nieuwe kansen. Juist voor singles. Want januari is dé maand om jezelf als single op de kaart te zetten en leuke matches te scoren. Uit onze cijfers blijkt dat er meer mensen actief op zoek zijn en vanwege de jaarwisseling zien singles ook meer mogelijkheden”.

Dating App Tinder

Het afgelopen jaar is de dating app Tinder een belangrijke concurrent voor datingsites geworden. Dat Tinder volwassen is blijkt wel uit het feit dat de datingapp, net als de datingsite, een verdriedubbeling van het aantal inschrijvingen zien.

Reclames van Datingsites

Enerzijds komt het door de periode dat het aantal aanmeldingen op datingsites sterk groeit, maar dit effect wordt ook versterkt door het enorme aantal radio- en televisiespotjes dat word uitgezonden.

parship logo

Zo was e-matching erg aanwezig in de advertentieblokken rond de Top2000, en Parship startte het nieuwe jaar met een reclamecampagne van korte spotjes op televisie. Zowel Parship.nl als e-matching.nl richten zich op hoog opgeleide singles. Ook Pepper was veelvuldig te zien op de tv. Pepper.nl is een algemene datingsite.

Ook meer Daters in Belgie

Ook bij onze zuiderburen schrijven meer singles zich in na de jaarwisseling. Parship kan elk jaar rekenen op veertig procent meer bezoekers vanaf de kerstdagen, Relatieplanet.be heeft een iets lagere stijging. Datingsite TWOO.be kent de kleinste groei: 9 procent meer leden.

Zijn er nog lezers onder de nieuwe aanmeldingen op datingsites?

Hebben de lezers van datingsite-ervaringen.nl zich naar aanleiding van goede voornemens nog ingeschreven bij een datingsite? En op welke site is de keuze gevallen? Veel dating-succes in 2016 gewenst.

c-date banner

Plaats een reactie