Gratis datingsite Date.nl

“Geen verborgen kosten” dat is de tagline van de datingsite date.nl, en dat maken ze waar ook. Samen met Knuz is deze site een goed voorbeeld van websites die met hun tijd meegaan door zich af en toe in een nieuw jasje te hijsen. De pagina’s zien er fris uit, en het navigeren is zeer overzichtelijk en belangrijker nog: snel. Qua uiterlijk zijn er waarschijnlijk geen nettere gratis datingsites te vinden.

logo date nlEen groot nadeel van deze site: het gemiddeld aantal online leden. Toen wij de site bezochten lag dit aantal steeds rond de 7. Dit was echter vrijwel altijd ‘s ochtends; wellicht ligt het aantal bezoekers in de avonduren een stuk hoger.

Een specifiek ledenaantal hebben we helaas niet op de site kunnen vinden.

Dat de site nog altijd bezig is haar service te verbeteren bleek wel na onze aanmelding; binnen een paar uur kregen we de vaste nieuwsbrief binnen waarin stond dat je nu ook dates op een x aantal kilometers bij jou in de buurt kunt zoeken. De site blijft zich dus ontwikkelen.

Eenvoudige, snelle navigatie

De interactie met andere singles is duidelijk georganiseerd: onder het kopje “Netwerk” kun je met een paar klikken een en ander regelen, zoals bekijken wie je vrienden zijn, wie je geblokkeerd hebt, en zien wie jouw profiel bezocht hebben. Ook zie je hier singles die je tot favoriet hebt gebombardeerd.
Onder “Instellingen” kun je vrij eenvoudig, net als bij Facebook, je notificaties instellen, ofwel bepalen bij welke actie je een mailtje wenst te krijgen. Ook je privacy-instellingen zijn lekker uitgebreid te specificeren.

In de sidebar links kun je met één klik zien welke mannen of vrouwen er online zijn, maar bijvoorbeeld ook zien wie er uit jouw provincie of zelfs stad op dat moment actief is op de site. Ook zie je er de laatste actieve forumtopics, zodat je gelijk kunt meediscussiëren als je je daar toe geroepen voelt. Date.nl heeft wat reclame op de site staan, de kachel moet branden nietwaar, maar deze is minder hinderlijk aanwezig dan op veel andere datingsites.

Het is ons eigenlijk een raadsel waarom deze site niet meer leden heeft; qua look and feel en techniek zit deze site uitstekend in elkaar. Date.nl is pas sinds februari 2011 online, dus aan de andere kant is tienduizend leden in acht maanden tijd zo slecht nog niet. Daarnaast verwijdert deze relatieservice profielen van mensen die maanden niet online zijn geweest, om zo de database “schoon” te houden.

*** Direct naar de website van Date: klik ***

Foto Website

Cijfers Date.nl

De volgende cijfers zijn per 14 oktober:
Aantal Leden: Onbekend, op de site staat méér dan 10.000
Man/Vrouw verhouding: Wordt niet aangegeven. Op basis van cijfers nieuwe inschrijvingen denken we 72% man, 18% vrouw.

ActiviteitGratis Lidmaatschap
Foto's bekijkenja
Favorieten beherenja
Tekst berichten sturenja
Reageren op berichtenja
Foto(s) plaatsenja
Profielen bezoeken / Zoekfunctieja
Persoonlijkheidstest doennvt
Mobiel daten / AppGeen app, wel mobiele site: m.date.nl
Chatbox toegangja
Forum/ Hot or Not toegangja
Bezoekers tracken/ blokkerenja

Bijzonderheden

 • 100% gratis, de site verdient met reclame (onder andere Google ads)
 • Fris en verzorgd uiterlijk, zeker voor een kosteloze website.
 • Test zelf hoe je in de markt ligt met het Hot-or-Not onderdeel.
 • Qua functies zeer uitgebreid: agenda, chatroom, e-gifts en blogmogelijkheid
 • Vervelende mensen kun je eenvoudig blokkeren.
 • De website werkt ook op je mobiele telefoon.
 • Praat mee over o.a. het vrijgezellenbestaan op het forum.
 • De site is toegankelijk voor Engelstaligen (klik op het vlaggetje).
 • Vind aangeraden singleboeken onder de rubriek Tips..

Wil je graag meer lezen over dit type relatiesites waar je niets voor hoeft te betalen? Lees ons uitgebreide artikel over gratis dating met Top10 lijst. Ervaringen met deze service kunnen uiteraard in de comments gepost worden.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
Gratis datingsite Date.nl, 5.5 out of 10 based on 7 ratings

Reacties

2 Reacties naar “Gratis datingsite Date.nl”
 1. brigit says:

  ik probeer steeds weer op Date.nl in te loggen maar dat lukt dus niet.

Trackbacks

Lees wat anderen te melden hebben over deze post...
 1. […] 3  Date.nl heeft als slogan: “Geen inschrijfkosten, geen maandelijkse kosten, geen verborgen kosten!” en dat maken ze helemaal waar. Zeer professionele site die bovendien erg gebruiksvriendelijk is. De site heeft ene eigen Blog en probeert aan de evenementen kalender te zien af en toe een feestje te organiseren. De kalender bevat momenteel geen aankomende singlefeesten. Je leest meer op de site van Date.nl. Lees ook onze beoordelings-pagina […]Laat Horen Wat Je Vindt